Brugse Radio

37 jaar geleden kwam onze Brugse keppe uit Helgoland

Een leuke binnenstapper van het weekend is deze toch wel.

Deze week, maar dan wel in 1984, was de Brugse Keppe van joèn Brugse Radio de toen nieuwe single van Niko.

‘Am Weissen Strand von Helgoland’ was dan ook de nummer 1 van onze tip-parade ‘De Brugse Klemmers’, zeg maar de kanshebbers voor de Brugse Top 40.

En zoals wel vaker gebeurde in die periode brachten Duitse artiesten soms ook hun hit-succes in het Nederlands. Jawel, ‘Am Weissen Strand von Helgoland’ werd in dat jaar ook uitgebracht bij ons door diezelfde Niko maar dan als ‘Aan ‘t Warme Witte Noordzeestrand’… nou ja, wit? De Nederlandse tekst werd alvast geschreven door Johnny Hoes zaliger.

In 2016 kwam nog een nieuwe versie van ‘Helgoland’ uit maar in het Nederlands hebben we hem niet meer gehoord, deze Niko, pseudoniem voor Ralf Roder, op vandaag nog steeds zanger, arrangeur en songwriter.

 

Brugse Keppe

Brugse Keppe