Brugse Radio

45 jaar na release krijgt deze wereldhit een 2de leven

Het was in het Antwerpse Lillo dat instrumentalist Yvan Guilini vorige maand eindelijk een clip opnam voor zijn wereldhit ‘Winter Memories’. In de zomer is het precies 45 jaar geleden dat het nummer al een eerste keer goed was voor wereldwijd succes en de internationale doorbraak betekende van ‘The King of Hammond’. In eigen land verkocht Guilini meer dan 100.000 plaatjes en van het gelijknamige album gingen er alleen al bij ons meer dan 50.000 stuks over de toonbank. Misschien herhaalt de geschiedenis zich wel, want door de buitenlandse belangstelling – Yvan’s recente album ‘Music Forever’ verschijnt dit voorjaar in meer dan 132 landen – en de jeugd, die dankzij het internet en de sociale media het nummer herontdekt, verschijnt het nummer opnieuw maar met een bijhorende videoclip.

Ik had nooit gedacht dat de melodie en de herkenbare noten zo’n impact zouden hebben op mijn leven”, begint Yvan Guilini het gesprek.  De Bruggeling, die nog elke dag op de bouwwerf staat als sloper, wordt op 30 mei 75 jaar. Een respectabele leeftijd, maar aan afbouwen denkt hij niet. Integendeel: “Nu ik de smaak terug te pakken heb, steken we nog een tandje bij. Vorige week zijn we coronaproof samengekomen met de band en hebben we al wat dingen geprobeerd. Ik hoop dat we dit jaar nog kunnen optreden. Iedereen hunkert naar versoepelingen en het moment dat we weer kunnen optreden. ‘Winter Memories’ gaan we zeker spelen (lacht). Dat lied zal voor altijd aan mij kleven en het doet mij een groot plezier dat er weer een nieuwe generatie klaarstaat om het te ontdekken.

De originele ‘Winter Memories’ van Yvan Guilini is digitaal beschikbaar en terug te vinden op zijn recente album ‘Music Forever’. Beiden verschenen op Game Records. In aangepaste versie komt het album van Yvan dit voorjaar uit in meer dan 132 landen, waaronder Japan, Rusland, Mexico, Azië e.v.a.

 

 

Brugse Keppe

Brugse Keppe