Brugse Radio

De Brugse Keppe voor de Kerstdagen is van Ed & Elton

‘Merry Christmas’, de nieuwe single van Ed Sheeran en Elton John is de nu komende week, in de aanloop naar en ook ín het Kerstweekend, onze Brugse Keppe.

Het liedje kent eigenlijk z’n oorsprong in de Kerstperiode van vorig jaar, het magische 2020. Ed Sheeran kreeg toen immers op een bepaald ogenblik een telefoontje van ene Elton John. Dol-enthousiast vroeg de kwikke zeventiger hem of hij voor hem een Kerstnummer wilde schrijven. Maar Sheeran was niet meteen wild van het voorstel. Een Kerstnummer had hij immers voordien nooit willen maken.

Tot Ed Sheeran dit jaar echter een goede vriend verliest en hij één en ander vanuit een andere hoek gaat bekijken. Het deed hem besluiten om tóch maar een Kerstliedje te schrijven voor Sir Elton en zo een fantastische Kerst tegemoet te zien. Zodoende doken Ed en Elton de huis-studio van deze laatste in met als resultaat niet één maar drie mooie Kerstnummers. ‘Merry Christmas’ werd uiteindelijk uitverkoren als single.

En de volgende sfeervolle dagen is dit onze Brugse Keppe voor Kerstmis; om de drie uur te horen dus, hier bij VBRO2.

Brugse Keppe

Brugse Keppe