Brugse Radio

Willy Sommers voelt zich 18 en is Brugse Keppe

Deze zomer wordt hij 70 en in 2021 vierde hij vijftig jaar op de planken. Maar muziekicoon Willy Sommers voelt zich ‘18 jaar’. En da’s meteen ook de titel van nieuwste single, die hij op de wereld loslaat. ‘18 jaar’ is één van de nummers van zijn laatste album ‘De Soundtrack Van Mijn Leven’. En wie de biografie van Vlaanderens grootste muziekicoon al las (het boek kwam in oktober 2021 uit), weet dat er eigenlijk ook een hoofdstuk bij de single hoort, waarin Willy Sommers terugblikt op zijn carrière in de beginjaren.

Midden oktober 2021 bracht muziekicoon Willy Sommers niet enkel zijn biografie uit, maar ook een bijhorende muziekalbum: ‘De Soundtrack Van Mijn Leven’. Na zijn hit ‘Ik zorg Voor Het Feest’ bracht Willy nu een tweede single van dat album uit: ’18 jaar’. Een energiek liedje waarin Sommers terugblikt op zijn leven en carrière, maar ook vooruit kijkt: “Al gaat de tijd me veel te snel. Het heeft weinig zin. Om stil te blijven te staan. Elke dag is een herinnering. Om te koesteren. In je geheugen op te slaan.”

Willy Sommers: “Vijftig jaar nadat ik mijn eerste stappen op het podium zette, voel ik mij nog steeds die energieke jongen van 18. Al heb ik intussen natuurlijk wel wat kilometers op de teller.”

De koning van het Vlaamse lied is de nu komende week na de Trotsplaat bij de collega’s van VBRO nu ook de Brugse Keppe van VBRO2 met z’n nieuwe single!

Brugse Keppe

Brugse Keppe