Brugse Radio

Barry Manilow brengt eerste Brugse Keppe van ‘t jaar

Barry Manilow is terug en wel met een nieuwe uptempo-single! De zanger die z’n carrière begon als jingle-producent en studio-zanger, begon z’n podiumcarrière als pianist bij Bette Midler. Voor haar produceerde hij de eerste twee albums en bij haar kreeg hij dus ook kansen. Op z’n grote doorbraak was het wachten tot in 1974 met de single ‘Mandy’. Z’n eerste hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en meteen een Nummer 1-notering. Vier jaar later scoorde hij zijn eerste hit in de Lage Landen met ‘Copacabana’ met televisie-optredens als gevolg. Daarna was het wachten tot in 1988 voor een nieuwe hit bij ons, namelijk ‘Hey Mambo’, met Kid Creole and The Coconuts. Met uiteindelijk méér dan tachtig miljoen verkochte platen en vele uitverkochte concerten is Barry Manilow zonder twijfel één van de meest succesvolle zangers van de zeventiger jaren. Vele jaren later, in 2004 pas, maakt hij z’n opwachting in Las Vegas waar hij sinds 2021 te vinden is met optredens in het Westgate Las Vegas Resort. De zanger trouwde in 2014 met zijn manager Garry Kief, met wie hij al sinds 1978 een relatie heeft. Nu heeft dus eindelijk weer ‘ns een hit-in-wording, ‘Dancin’ In The Aisles’, die deze week onze Brugse Keppe is!

Brugse Keppe

Brugse Keppe