Brugse Radio

De Brugse Keppe is voor Eloy de Jong

De carrière van Eloy de Jong draait op volle toeren! De solocarrière van de Nederlander begon toen de band Caught in the Act in 1998 stopte en hij vervolgens voornamelijk in Duitsland succesvol werd. Nog steeds trouwens met de jongste jaren de hit-singles “Regenbogen” (2017), “Egal was andere sagen” (2018) en “Liebe kann so weh tun”, een duet met niemand minder dan Marianne Rosenberg in 2018. In 2021 had hij een grote hit met zijn Schlager-vriendin Beatrice Egli, “Bist du’s oder bist du’s nicht”. Eloy de Jong kan inmiddels terugkijken op een kwarteeuw solo-carrière. En zeggen dat het allemaal ook al meer knallend begonnen was met Caught in the Act, de Nederlands-Britse boysband die tussen 1993 en 1998 actief was en trouwens sinds 2015 weer bij elkaar is, maar dan als trio. De band werd opgezet door de Nederlandse producer Cees van Leeuwen en via audities werden diens landgenoten Eloy de Jong en Bastiaan Ragas, en de Engelsen Bonjamin Boyce en Lee Baxter uitgekozen om de jongensband te vormen. Met “Love Is Everywhere” gaat Eloy nu terug naar de succesvolle tijd waarin de band in totaal vier albums opnam, vijftien hits scoorde, en méér dan 15 miljoen CD’s en singles verkocht. De groep kreeg daarvoor verschillende gouden en platina albums!

Brugse Keppe

Brugse Keppe