Brugse Radio

Marc Almond zorgt voor volgende Brugse Keppe

Artpop-icoon Marc Almond bracht z’n cover van de Bob Lind-klassieker “Elusive Butterfly” uit 1965 uit als eerste single van zijn aankomende coveralbum “I’m Not Anyone”. Almonds beheersing van het opnieuw bedenken van originelen gaat helemaal terug tot z’n tijd bij de formatie Soft Cell, toen ze het nummer van Gloria Jones “Tainted Love” uit 1964 uitbrachten. Dit keer covert hij een breed scala aan nummers van ondermeer Sammy Davis Jr. en Paul Anka. De 66-jarige zanger gaat zijn 45ste jaar in de muziekindustrie in. Hij en partner Dave Ball vormden in 1979 dus het synthpopduo Soft Cell en scoorden in 1981, het startjaar van de VBRO, die enorme hit “Tainted Love”. Nadat Soft Cell in 1984 uit elkaar ging, ging Marc Almond solo verder en met de single “Tears Run Rings”(1988) verzekerde hij zich van zijn best verkochte release in de VS tot nu toe. Ook bij ons was dit een top-hit. Z’n nieuwe single “Elusive Butterfly” is vanaf maandagochtend de nieuwe Brugse Keppe bij VBRO2.

Brugse Keppe

Brugse Keppe