De Stad Brugge mocht twee Brugse dames huldigen die iets kunnen waar velen van ons jaloers naar kijken: garnalen pellen, en dat bovendien sneller dan het menselijk oog kan volgen. Want geef toe: voor de meesten onder ons is het pellen meer werk dan het opeten. Maar Ann en Nadine, jullie maken er topsport van! Ann Dalle werd dit jaar wereldkampioen garnaalpellen. Wereldkampioen, dat klinkt indrukwekkend, maar dat ís het eigenlijk ook wel; Nadine Deetens, behaalde dit jaar een mooie derde plaats op het Belgisch kampioenschap. Maar vorig jaar was zij nog Belgisch kampioen, en voordien zelfs wereldkampioen. Een palmares waar menig atleet jaloers op zou zijn. Burgemeester De fauw: “Samen bewijzen jullie dat Brugge niet alleen de hoofdstad van het goede leven is, maar voortaan ook gerust de hoofdstad van het garnaalpellen mag genoemd worden. En dat past perfect, want wij Bruggelingen weten hoe bijzonder garnalen zijn. Het is een topproduct: puur natuur uit onze eigen Noordzee. Of je ze nu eet uit het vuistje, verwerkt in een krokante garnaalkroket of in een klassieke tomate crevette – garnalen zijn een echte delicatesse, de kaviaar van de Noordzee. En met Zeebrugge als grootste vissershaven van het land, zitten wij letterlijk aan de bron. Onze viswinkels verkopen de lekkerste en meest verse garnalen, dag na dag. Vandaag mogen wij dus fier zijn. Fier op ons product, maar vooral fier op onze mensen. Ann en Nadine, jullie hebben Brugge nog wat extra glans gegeven. Namens de hele stad: dikke proficiat, en bedankt om ons zo smakelijk trots te maken”.
Foto©Persdienst Stad Brugge





