Brugse Radio

25 fietshelmen voor eerste leerjaar Basisschool Paalbos

De Strapdag is in veel scholen een vaste waarde op de schoolkalender. Meer scholen, ouders en gemeenten beseffen dat de Strapdag een belangrijk signaal geeft rond duurzame mobiliteit.

De campagne laat kinderen en ouders op een leuke manier stilstaan bij de voordelen van een duurzame verplaatsing, dus ook met de fiets!

Duurzame verplaatsing gaat ook samen met verkeersveilige verplaatsing voor onze kinderen die elke dag naar school fietsen.

Dit weekend mocht de Brugse schepen Mathijs Goderis dan ook als schepen van Veilige Schoolomgeving 25 fietshelmen uitdelen aan de eerstejaars van Basisschool Paalbos te Assebroek.

Via de projectsubsidies verkeersveiligheid kunnen scholen nu ook zelf investeren in verkeersveiligheid voor hun leerlingen. Elke Brugse school kan een aanvraag indienen waarbij de uitgaven bijdragen aan een verkeersveiligere schoolomgeving (max. budget van 2500 euro). Paalbos heeft via deze verkeerssubsidies 25 fietshelmen aangekocht , alsook 60 fluovestjes en 110 fluo boekentashoezen.

Meer info via https://www.brugge.be/subsidie-project-verkeersveiligheid

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe