Brugse Radio

Brugge lanceert eigen shoppingmagazine

Hoezo openluchtmuseum?! Zij die Brugge kennen, weten wel beter. Brugge onderging de laatste jaren een stevige metamorfose. Op heel wat plekken openden leuke, verrassende zaakjes hun deuren. Zaken met een ziel die de grote winkelstraten en kleine steegjes kleuren. Brugge is bovendien gezellig en behapbaar. Ideaal dus voor een dagje winkelen of een weekendje weg.

Om de vele leuke plekjes in de kijker te plaatsen, lanceert Stad Brugge voor de allereerste keer een eigen shoppingmagazine. In dit magazine loodsen zes locals je op het ritme van topnummers door hun hometown Brugge*. Ze flaneren langs de prachtige pleinen, straten en steegjes, vertellen fijne anekdotes en nemen de lezer op sleeptouw naar hun favoriete adressen. Op die manier kunnen Bruggelingen en bezoekers samen met hen – kidsproof – de mooiste Brugse adressen ontdekken.

Op reis in eigen stad

Of zoals auteur en regisseur Lara Taveirne het mooi vertelt: “Als ik ’s morgens vroeg in het stadscentrum fiets en het wemelt van het volk op de markt… dan geeft me dat het gevoel op reis te zijn, maar dan in een stad die ik door en door ken. Ik betrap mezelf dan wel eens op de gedachte: ‘Stel dat ik hier op reis zou zijn, dan zou ik er wellicht van dromen om hier te wonen’.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Onze stad heeft het allemaal: de mooiste historische gebouwen, toonaangevende musea, romantische hoekjes en pleintjes en de heerlijkste restaurants. Maar ook modeliefhebbers vinden in Brugge zeker hun goesting. Onze Brugse handelaars zijn enorm gedreven en hebben een hart voor lokaal ondernemen.”

Local heroes

”Onze lokale handelaars – ik noem ze graag én zeker in deze tijden local heroes – vormen het unieke DNA van Brugge als shoppingstad. Ze zijn de reden waarom shoppers voor Brugge kiezen, want zij maken het verschil”, weet schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe