Brugse Radio

Brugge viert Dag van de Jeugdbeweging

Vandaag op vrijdag 22 oktober vieren we Dag van de Jeugdbeweging!
Een feestdag voor meer dan 6.000 kinderen en jongeren die naar een Brugse vereniging komen.
Het moment om die dag trots je uniform aan te doen naar school of werk.

Ook dit jaar zorgden we weer voor ons traditioneel ontbijt en een feestje.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Tussen 6u30 en 8u15 hebben we op de Balkonrotonde (station – kant Sint-Michiels) boterkoeken, fruitsap en een beker chocomelk uitgedeeld aan iedereen die in uniform langskomt.  Een goede basis om de dag te starten! Er waren maar liefst 3000 jongeren aanwezig! Samen met de burgemeester mocht ik vanmorgen de spits afbijten en zongen we samen met Bernard Vandamme en het jeugdwerk het Brugse volkslied ‘K En Brugge In M’n Herte.”

“Vorig jaar kon de Dag van de jeugdbeweging jammer genoeg niet fysiek doorgaan. Corona hield ons tegen om te komen dansen en springen, maar dit jaar is onze knaldrang groter dan ooit. We mogen terug zonder beperkingen naar onze jeugdvereniging, terug samen op kampen gaan en elkaar terug omhelzen. Een heuse reünie. Daarom is deze editie van de Dag van de jeugdbeweging geen gewone editie. Vandaag vieren de Dag van de jeugdbeweging: de reünie! Hiervoor schakelen we onze beste Brugse DJ’s uit het jeugdwerk in van de afgelopen jaren. Casablanca, Stelex en Miss Charlie. Zij hebben er alvast voor gezorgd dat deze reünie onvergetelijk werd!”

“Graag wil ik 4 YouCA (Youth for Change and Action) studenten in de kijker zetten die meehielpen om het feestterrein hier aan het station op te bouwen en hun loon doneren aan een goed doel in het Zuiden.”

Naast de dag van de jeugdbeweging is er ook de 12de editie van ‘Nacht van de jeugdbeweging’.
Dé fuif waar alle jeugdbewegingen samenkomen in Het Entrepot om helemaal uit de bol te gaan met een sterke line-up: Louis XIV, These Guys, Carlamote en Maxbeat.

Foto: Kabinet Schepen Goderis

Brugse Keppe

Brugse Keppe