Brugse Radio

Eerste Brugse Indoor skatepark Beastwood geopend

Het eerste indoor skatepark van Brugge is er eindelijk. Beastwood is helemaal klaar voor een machtige zomer.

Er komt heel wat bij kijken om van een lege loods een nieuw skatepark te maken. Een proces dat teamwerk vereist en waar heel wat personen, organisaties en stadsdiensten keihard voor gewerkt hebben.

Jeugd-schepen Mathijs Goderis: “Ik herinner me nog dat we in de zomer van 2019 met heel wat Brugse jongeren, skaters en bladers samen kwamen op het Entrepot om de eerste wensen van een nieuw indoor skatepark op papier te zetten. De Nederlandse firma Nine Yards Skateparks Co ging met de wensenlijst aan de slag en tekende dit park uit. We zagen elkaar in het voorjaar van 2020 tijdens een online zoomcall terug om de laatste hand te leggen aan het eerste ontwerp. Zowel tijdens de vergadering als vooraf via instagram en social media gaven jullie positieve feedback over het ontwerp en grepen jullie de kans om de puntjes op de i te zetten. Dat zorgt ervoor dat we hier vandaag op een skatepark staan, dat  samen met experts echt op jullie maat is gemaakt!”

De schepen bedankte uitdrukkelijk het team van Nine Yards voor het geleverde werk en het meedenken en kwam nog een keer terug op de grote opluchting die er half mei kwam met het groen licht vanuit de federale overheid dat binnensporten terug mogelijk is vanaf 9 juni. “Dit skatepark is niet enkel een aanwinst voor jullie, maar zeker ook een aanwinst voor een kind- en jeugdvriendelijke stad zoals Brugge waar jongeren thuishoren”, aldus Goderis.

Om de uitbating in goede banen te leiden kan er gerekend worden op Levi en zijn sterk team die Beastwood Brugge verder op de kaart zullen zetten binnen en buiten de stad. Met een gezellige bar en shop zorgen ze ervoor dat je hier ook gewoon even kan binnenspringen en elkaar kan ontmoeten. Binnenkort komen er ook heel wat skatekampen, wedstrijden en projecten aan waardoor Beastwood echt begint te leven.

Vanuit de Stad Brugge wordt ongeveer 400.000 euro geïnvesteerd in het skatepark. De verwachting is dan ook dat het indoor park succesvol wordt. De reacties op Instagram liegen er alvast niet om. Iedereen, binnen en buiten Brugge, wil bljkbaar komen skaten.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe