Brugse Radio

Knalpremie en coronaproof eventbox voor de jeugd

De zomer staat voor de deur, de corona cijfers zitten goed. We hebben er lang op moeten wachten maar nu kunnen we kunnen we terug buiten komen! Uiteraard moeten we wel nog met heel wat maatregelen rekening houden om alles veilig te laten verlopen. Daarom slaan de jeugddienst en Culturele vrijhaven Het Entrepot de handen in elkaar. “We maken veilige events mogelijk met een coronaproof eventbox én extra subsidies. Laat de jeugd nu maar terug volop jong zijn en onbezorgd genieten van de zomer” zegt schepen van jeugd Mathijs Goderis.

“De jongeren hebben meer dan een jaar lang niet kunnen uitgaan. Geen optredens, voorstellingen of fuiven. Ik weet dat de knaldrang heel groot is in Brugge en nu er terug een beetje perspectief is willen we dat ook onmiddellijk mogelijk maken. Maar de geldende maatregelen maken de opstart van de eventsector niet evident. Gelukkig hebben we ons hier maanden geleden al op voorbereid. We bieden organisatoren een kant-en-klare oplossing om events te organiseren volledig conform de maatregelen. Zo nemen we een stuk onzekerheid weg en kunnen zij zich puur op de programmatie focussen. Veel jonge Bruggelingen snakken om buiten te komen. Ze hebben lang moeten wachten, laat ze nu maar zo snel mogelijk terug genieten van hun jeugd” aldus schepen Goderis.

Ontwerp door jonge creatievelingen

Het Entrepot wil met de nieuwe eventbox ook tegemoetkomen aan de vele huurders die hun zomerprogramma in rook zagen opgaan. Directeur van Het Entrepot Wannes Fremaut: “Toen het duidelijk werd dat we nog eventjes met het virus en deze beperkingen zouden moeten leven, staken we de koppen bijeen om van zodra het kan events mogelijk te maken. Geluids- en lichttechnicus Lukas Proot (LINC Events) en architect Jason Slabbynck werkten een fantastisch voorstel uit, een sterk staaltje architectuur waarin functionaliteit, veiligheid en beleving samenkomen. Jonge designer Sam Vanroose werkte het geheel af met metalen armaturen. Het publiek zit in 2 ringen en in een tribune, op voldoende afstand van elkaar. Het lijkt wat op een modulaire versie van een operagebouw. Hopelijk vinden meer mensen dan weer wekelijks de weg naar Het Entrepot.”

Extra steun voor alle organisatoren in Brugge

Vanaf 9 juni zijn evenementen binnen tot 200 personen mogelijk én buiten tot 400 personen. Daarnaast zijn er nog beperkingen, onder andere op de zaalcapaciteit. Dit maakt dat coronaproof events minder rendabel zullen zijn en bovendien tussen de mazen van het net zouden kunnen vallen bij de bestaande subsidiereglementen. Daarom hebben we een aangepaste ondersteuning voorzien. De reeds bestaande financiële ondersteuning voor jeugdevents breiden we deze zomer uit met een knalpremie. Concreet kunnen organisatoren een subsidie van 2.000 euro krijgen als ze tussen 1 juni en 5 oktober een event op poten zetten voor jongeren. Heb je echt grootse plannen? Met de festivalsubsidie jongerenevents kunnen we je ondersteunen tot en met 3.500 euro.De jeugddienst kijkt welke steun mogelijk is om pmaat van het event.

“Dit zomerplan laat Brugse jongeren veilig feesten, genieten en elkaar gewoon ontmoeten. Ik hoop echt dat we de Brugse jeugd hiermee terug de kans kunnen geven om volop jong te zijn en onbezorgd te genieten van een leuke zomer” besluit schepen van jeugd Mathijs Goderis.

Elke aanvraag voor een coronaproof event is welkom.  Jongeren en organisatoren vinden alle info en voorwaarden op www.jeugddienstbrugge.be/organiseren

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe