Brugse Radio

Maatregelen rond CL-wedstrijd Club Brugge – Manchester City

Op dinsdag 19 oktober 2021 vindt er opnieuw een topwedstrijd plaats in het Jan Breydelstadion. Dan is er de tweede Champions League thuismatch voor Club Brugge, dit keer tegen Manchester City. Er worden opnieuw enkele veiligheidsmaatregelen genomen gezien heel wat Britse supporters de oversteek zullen maken.

In het Jan Breydelstadion worden ongeveer 1500 plaatsen gereserveerd voor de bezoekende supporters. Door de verregaande coronamaatregelen en administratieve regels die nog steeds gelden in het Verenigd Koninkrijk, valt te verwachten dat de meeste supporters pas op de dag van de wedstrijd in Brugge zullen aankomen.

Er geldt geen combiregeling voor deze wedstrijd. De Britse supporters maken zelf de verplaatsing met het vliegtuig, de bus, de trein of met eigen vervoer. Britse voetbalfans staan ervoor gekend om duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters wordt alvast gevraagd om het drinken van sterke dranken of zware bieren niet te promoten.

“De eerste match in de Champions League competitie tegen PSG enkele weken geleden verliep zonder incidenten en dus hopen we hetzelfde van deze topwedstrijd. We nemen toch enkele extra maatregelen om ervoor te zorgen dat deze voetbalavond veilig verloopt,” legt burgemeester Dirk De fauw uit.

Volgende bijzondere maatregelen zijn van kracht:

Van dinsdag 19 oktober 2021 om 13u tot woensdag 20 oktober 2021 om 7u is het verboden om in drank- en eetgelegenheden en handelszaken binnen een straal van 1000 meter van het Jan Breydelstadion, eender welk soort drank in glazen recipiënten te schenken. Dezelfde regel geldt voor de Eiermarkt, de Kuipersstraat, de Burg en de Philipstockstraat.

Het is in die periode ook verboden in het bezit te zijn of gebruik te maken van pyrotechnische middelen bestemd om rook, vuur, licht of lawaai te maken in de onmiddellijke omgeving van het treinstation, de Brugse binnenstad en op het grondgebied van de deelgemeenten St.-Andries en St.-Michiels.

Uitbaters van de horecazaken op de Eiermarkt, de Kuipersstraat, de Burg en de Philipstockstraat krijgen wel de mogelijkheid om een tapinstallatie op hun vergunde terras te plaatsen. De aanvraag hiervoor dient te gebeuren via vergunningen@brugge.be

Na de wedstrijd vertrekt het gros van de fans met de supportersbus of met eigen voertuig naar het Verenigd Koninkrijk. Een deel van de Britse aanhang zal wellicht ook de nacht doorbrengen in Brugge, waardoor er ook ’s avonds nog wat supportersactiviteit in de stad kan zijn. Politie Brugge blijft alvast extra waakzaam.

Foto: het Nieuws Vandaag

Brugse Keppe

Brugse Keppe