Brugse Radio

Maurice Michielsens Achter d’Olletorre

Afgelopen maandag overleed in Brugge Maurice Michielsens. Hij werd 83 en zal voor altijd herinnerd worden als ‘den witten van de boatjes’. Hij was dan ook verknocht aan de Brugse wateren en bouwde een carrière uit als uitbater van Reiebootjes met z’n rederij ‘Venetië van het Noorden’. Méér den 250 beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders mocht hij Brugge tonen vanop de Reien. In een eerdere bijdrage vertelden we al meer over z’n vele verdienstelijkheden.

Volgende zondag 3 oktober en ook nog volgende week zondag 10 oktober kan je Maurice nog ‘ns postuum horen via de Brugse Radio. In een speciale aflevering van ‘Achter d’Olletorre’ keren we nog even terug naar eind oktober 2018 toen het boegbeeld van de Brugse bootjesmannen te gast was in het zondagochtend-programma van Frederik Thomas.

‘Achter d’Olletorre’, een typisch Brugs radio-uurtje, zondag van 9 tot 10 uur op VBRO2. Via 102.7 FM, www.brugseradio.be, Radioplayer.be of de gratis app ‘Brugse Radio’, nu verkrijgbaar via Google Play of de App Store.

Foto: Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe