Brugse Radio

Méér dan 1000 kinderen gingen buitenspelen

Op 21 april werd het startschot voor 40 dagen buitenspelen gegeven. Van die periode is nu de laatste week ingegaan. Zo hebben we deze week de speelpleinbouwers uitgenodigd hier op het speelplein Paalbos in Sint-Kruis.

En terwijl de kinderen deftig aan het bouwen waren met houten balken, touwen en metalen tussenstukken om een een eigen speelplein voor een dag te bouwen, blikte Brugs Schepen van Jeugd Mathijs Goderis even terug op de periode met intussen méér dan 35 speelmomenten in de buurten van Brugge en iedere dag een online uitdaging om je kot uit te komen. Tot grote tevredenheid alvast.

Van wandelen met alpaca’s tot krijtverven op de grond, van nieuwe circuskunstjes leren tot je eerste drop van een skateramp. Buitenspelen werd gevierd in zijn vele vormen, zelfs door de wind en door de regen! Dankzij de hulp van partners zoals circusatelier Woesh, Skriewer, Buurtsport Brugge, VIRO vzw, Sportdienst Brugge, Oranje vzw, Lappie Lapstok, Yes sportkampen, Avontuurlijk Natuurlijk en Sport Vlaanderen kreeg de Buitenspeelbende meer dan 1.000 leden.

Deze week staan nog volgende buitenspeeldagen op het programma:

  • Woensdag vind je circusatelier Woesh en de speelmobiel op de Gulden Kamer in Sint-Kruis.
  • Vrijdag gaan we kampen bouwen in het Sebrechtspark in Brugge Centrum.
  • Zaterdag komt de mobiele verffabriek van Skriewer naar de Veemarkt op Sint-Michiels
  • Zondag gaan we steppen op het Tempelhof in Sint-Pieters en skaten aan sportpark De Polder in Dudzele.

 

Alle info vinden kinderen en ouders terug op https://jong.brugge.be/buitenspeelbende

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe