Brugse Radio

Nieuw Brugs beursgebouw is officieel geopend

Het nieuwe Brugse beurs-, ontmoetings- en congrescentrum is zaterdagvoormiddag officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van het College van Burgemeester en Schepenen, Directeur Sarah Cornand en haar team, enkele architecten, vertegenwoordigers van het aannemersbedrijf dat alles netjes binnen de voorziene tijd kon opleveren en de pers. BMCC, zoals het voortaan door het leven gaat, kent door de Corona-omstandigheden een kalme start maar heeft inmiddels al heel wat congressen en organisaties op de agenda staan.

Zo is er in de maand mei het Vlofin-congres voor financieel directeurs van gemeenten en steden. Er is verder ook heel wat interesse van organisatoren van beurzen. Het was voormalig Financiën-schepen Boudewijn Laloo die jaren lang voorvechter was voor een eigen Brugs congres- en beursgebouw. Burgemeester De fauw dankte hem in z’n toespraak dan ook voor zijn jarenlange inzet.

Het gloednieuwe BMCC is een imposant gebouw dat voortaan z’n stempel drukt op West Brugge. Het omvat diverse verdiepingen vol congres- en vergaderruimte, feestzalen, ontmoetingsruimten groot en klein, twee keukens voor de catering, een prachtig auditorium en terrassen met uitzicht op de Brugse binnenstad.

Omwille van de Corona-maatregelen kon er geen groot openingsfeest georganiseerd voor het grote publiek met ondermeer de omwonenden. Dat wordt later in de late lente voorzien als de omstandigheden het dan toelaten.

Foto: Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe