Brugse Radio

Nieuwe werkkledij voor medewerkers Stad Brugge

Vanavond beslist de Brugse gemeenteraad over de aankoop van nieuwe werkkledij voor de medewerkers van Stad Brugge. Het stadsbestuur kiest voor een eigentijdse, sportieve look, die aansluit op zijn ambities.

Stad Brugge is een vooruitstrevende organisatie die inzet op innovatief en kwaliteitsvol werken en er op deze manier naar streeft om een Baanbrekende Werkgever te zijn. “Onder de noemer NENO (‘Naar Een Nieuwe Organisatie’) zetten we al enkele jaren in op een moderne, efficiënte organisatie in functie van onze klanten, de inwoners en bezoekers van Brugge. Voor de nieuwe kledij kozen we dan ook voor een eigentijdse, sportieve look, die aansluit op onze ambities. Vanaf januari 2022 zien we ongeveer 650 medewerkers van Stad Brugge in de nieuwe rood-zwarte werkkledij in het straatbeeld verschijnen”, zegt schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal.

Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van Stad Brugge nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago van de stad te versterken. Kwaliteit, respect en klantvriendelijkheid staan centraal, en deze nieuwe outfits stralen dit ook uit. “We noemen onze medewerkers graag ‘civil servants’ omdat ze steeds ten dienste staan van de burger. Ze verdienen voor deze uitdaging dan ook de beste uitrusting”, zegt algemeen directeur Colin Beheydt.

Lokaal en duurzaam staan centraal

De Stad sluit hiervoor een raamcontract af voor vier jaar met de firma Cleanlease, een bedrijf uit de Brugse regio. Deze firma zorgt ook voor het onderhoud van de kledij. Het grootste deel van de kledij wordt geproduceerd door de Brugse firma Dassy. “We vonden het belangrijk om in de coronacrisis te werken met lokale leveranciers”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Daarnaast hechten we ook veel belang aan duurzaamheid, met name ecologische, sociale en economische aspecten.”

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe