Brugse Radio

Online info-moment informeert over inbraak-voorkoming

Wat kan ik zelf doen om een inbraak te voorkomen?’ De Preventiedienst van Stad Brugge geeft een antwoord op deze vraag in een gratis online infomoment over inbraakpreventie. De donkere maanden zijn opnieuw aangebroken, het hoogseizoen voor inbrekers. Gelukkig kan men als bewoner zelf veel doen om inbrekers zoveel mogelijk in de kou te laten staan. De diefstalpreventieadviseur vertelt welke veilige leefgewoonten en fysieke maatregelen men kan nemen. De gratis online infosessie (webinar) komt vanaf maandag 18 oktober op Facebook: ‘Preventiedienst Brugge’, ‘Lokale Politie Brugge’ en het YouTube-kanaal ‘Stadsbestuur Brugge’.

Burgemeester Dirk De fauw: “In de donkere maanden zien we steeds een stijging van het aantal inbraken. Inbrekers kunnen dan namelijk goed zien waar de bewoners afwezig zijn. Daarnaast kunnen de inbrekers zelf minder snel opgemerkt worden. Door het coronavirus brengen we meer tijd thuis door, dus is er minder gelegenheid voor inbrekers. Dit zien we ook in de inbraakcijfers sinds maart 2020. Het aantal inbraken is fors gedaald ten opzichte van vorige jaren. Toch is het belangrijk dat we nog steeds alert blijven en het potentiële dieven niet te makkelijk maken.”

De nationale BeSafe@home-campagne zal tijdens de week van 18 tot 24 oktober in heel België inbraakpreventie in de kijker zetten. Ook in Brugge willen die boodschap benadrukken. “Preventie blijft belangrijk, daarom komen we digitaal tot bij de Bruggeling”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “Met deze online infosessie willen we ervoor zorgen dat men weet wat men zelf kan doen om een inbraak te voorkomen en weet wat nu écht belangrijk is.”

“Ook voor de Brugse politie is de strijd tegen inbraken en rondtrekkende dadergroepen een absolute prioriteit”, zegt Korpschef Dirk Van Nuffel. “De Brugse politie is altijd waakzaam. We vragen de inwoners om dat ook te zijn en verdachte zaken te melden via 050 44 88 44, als de daders in de omtrek zijn kan men ook bellen naar 101.”

Meer info over inbraakpreventie: www.brugge.be/diefstalpreventieadvies

Brugse Keppe

Brugse Keppe