Brugse Radio

Ook deze zomer weer zwemmen in Coupurerei

In 2019 creëerde Stad Brugge een wettelijk kader om het recreatief zwemmen daar toe te laten en hield daarbij rekening met de bekommernissen van de buren.

Eind 2019 startte de renovatie en bouw op de site D’Hanins de Moerkerke waardoor de toegang tot het zwemplatform verhuisde van de Coupure naar de overkant aan de Predikherenrei.

Schepen van Sport en Leefmilieu Franky Demon: “In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo wordt gewaakt over de kwaliteit van het zwemwater. Er werden drie beluchters en twee ultrasone toestellen in het water gelegd om de groei van blauwalgen tegen te gaan. Gediplomeerde redders zorgen voor de veiligheid op en rond de zwemzone. Aansluitend op hun dienst is er nachtbewaking.”

Burgemeester Dirk De fauw: “De zwemzone is een populaire plaats waar iedereen zich gratis kan ontspannen. Ondanks de coronacrisis en het verplichte reservatiesysteem vonden veel mensen de weg naar de Coupure. We hopen dit jaar een vervolg te kunnen breien aan dit succesverhaal.”

Het zwemseizoen in de Coupure start op zaterdag 26 juni en eindigt op dinsdag 31 augustus. Zwemmen kan tussen 13.00 en 20.00 uur.

Reservatie

Net als vorig jaar moet men reserveren om te kunnen zwemmen. Het reservatiesysteem gaat van start vanaf 8 juni: per tijdslot van een uur kan men een moment kiezen via de website www.brugge.be. Indien een tijdslot niet volzet is, kunnen bezoekers zich aanmelden aan de ingang. Dan worden zij nog toegevoegd aan het tijdslot. Indien iemand die gereserveerd heeft niet komt opdagen vervalt zijn/haar reservatie na 5 minuten en wordt zijn/haar plaats(-en) terug vrijgegeven aan bezoekers die niet reserveerden.

De kade met EHBO-lokaal, douches en sanitaire voorzieningen blijft op dezelfde plaats staan maar het zwemplatform wordt dit jaar wat opgeschoven en gedraaid: de zwemzone zelf ligt iets dichter naar de Coupurebrug. Dat heeft als voordeel dat men langer in de zon kan zwemmen.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe