Brugse Radio

Ook dit jaar geen Kookeet

De volgende editie van Kookeet zal pas in 2022 plaatsvinden. ‘De organisatie van het meest toonaangevende culinaire festival van Vlaanderen vereist veel voorbereiding en focus, zowel van organisator Brugge Plus vzw als van de deelnemers. Onze chefs hebben nu dringender prioriteiten en Kookeet zonder maximale input van de chefs, dat is als een café zonder bier’ zegt burgemeester Dirk De fauw.

Kookeet is het toonaangevende foodfestival dat sinds 2011 gastronomisch Brugge tot ver buiten de regio op de kaart zet. ‘Om toonaangevend te blijven, mogen we nooit toegeven op kwaliteit. Dat betekent dat je tijdig moet kunnen starten met de voorbereidingen die noodzakelijk zijn voor een festival dat de grote klasse van culinair Brugge volop tot zijn recht laat komen’, vertelt schepen Pablo Annys van werk en ondernemen.

De vaccinatiecampagne loopt dan wel en stilaan dalen de coronacijfers, maar corona en de nasleep ervan zullen – ook voor Kookeet – nog een tijdlang roet in het eten gooien. ‘‘Vele van de actoren en stakeholders die essentieel zijn voor het welslagen van het festival zijn nu en de komende maanden terecht volop bezig met de heropstart van hun zaak. We kunnen nu niet vragen dat onze chefsenergie stoppen in het festival dat in het najaar op de agenda staat. First things first: hun restaurant is nu hun prioriteit, zegt Burgemeester Dirk De fauw.

‘Na een lange periode van non-actief is het inderdaad alle hens aan dek om het restaurant weer op te starten en de klanten opnieuw te verwennen. Deze lijn zullen we dan ook doortrekken naar Kookeet 2022, met veel goesting!’, zegt Kookeetchef Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos)

2022: full force 

In 2022 zal Kookeet infull force plaatsvinden, wanneer we met zijn allen eindelijk in een andere realiteit zitten: ‘Als onze chefs weer een jaar lang de smaakpapillen hebben kunnen verwennen in hun zaak, zullen we samen met hen een festival serveren dat het neusje van de zalm is.’ besluit schepen Pablo Annys van werk en ondernemen. De burgemeester benadrukt dat het stadsbestuur er, ook zonder Kookeet, alles aan blijft doen om culinair Brugge te ondersteunen: de terrastaks blijft geschrapt tot oktober 2021 en per horecazaak wordt gekeken of een terrasuitbreiding mogelijk is.

(Mario De Wilde)

Brugse Keppe

Brugse Keppe