Brugse Radio

Open kamp KSA Assebroek Meisjes laat meer meisjes genieten van zomervakantie

KSA Assebroek meisjes organiseert deze zomer hun eerste open kamp voor meisjes tussen 6 en 11 jaar in Ieper van 1 tot en met 7 augustus.

“Met onze KSA willen we iedereen laten genieten van een jeugdbewegingskamp en een weekje vakantie. We vinden een toegankelijk en divers jeugdwerk in Brugge zeer belangrijk en beseffen dat niet iedereen de weg vindt naar het jeugdwerk of dit niet zo maar kan betalen en daarom organiseren we dit open kamp” vertelt hoofdleidster Maud Vanderbeck.
“Een open kamp is er vooral voor kinderen die de weg naar het jeugdwerk of andere verenigingen moeilijker vinden. We focussen ons vooral op kinderen in kansengroepen en willen ons kamp zo toegankelijk mogelijk maken. Zo houden we de kostprijs zo laag mogelijk (25 euro) en geven we de meisjes en hun gezin ook info op maat tijdens een persoonlijk gesprek. Zo kunnen ze kennismaken met wat een kamp is en onze jeugdwerkcultuur.” Om dit kamp te kunnen realiseren hebben we kunnen rekenen op de financiële steun van Cera en kiwanis Brugge.

“Het Open Kamp van KSA Assebroek Meisjes is een prachtig initiatief om nog meer kinderen te laten genieten van een leuke vrijetijd. Hier richten ze vooral hun pijlen op kinderen die extra nood hebben aan avontuur, ontspanning en plezier.” zegt schepen van jeugd Mathijs Goderis. “Met het open kamp zetten ze in op het recht op vrijetijd voor kinderen en jongeren en daarbij wil de KSA zoveel mogelijk drempels wegwerken. Chapeau!”

“Ook vanuit de jeugddienst willen we inzetten op vrijetijd en jeugdwerk voor iedereen.
Zo kunnen ouders indien nodig ook beroep op de jeugd-AXI-bonnen ter waarde van 10 of 50 euro om het kamp mee te betalen. De jeugd-AXI-bon is af te halen in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge) of de gemeenteafdeling van Stad Brugge.”

Meisjes en ouders die interesse hebben, kunnen contact opnemen met KSA Assebroek via  gameeopkamp@ksaassebroek.be

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe