Brugse Radio

Oud-burgemeester Bourdon is niet meer

Het Brugse stadsbestuur en onze redactie vernamen dinsdag in de late namiddag het overlijden van Fernand Bourdon. Fernand Bourdon was OCMW-voorzitter (1977-1988), gemeenteraadslid (1980 – 1982, 1995), schepen (1989-1994) en onverwacht burgemeester (1992-1994) van de stad Brugge na het overlijden van Frank Van Acker. Op 1 januari 1995 werd hij in die functie opgevolgd door Patrick Moenaert. Fernand Bourdon werd 87.

Reactie huidig burgemeester Dirk De fauw: “Ik zal Fernand vooral herinneren als een zeer sociaal bewogen man. Voor zijn politieke carrière werkte hij bij de Socialistische Mutualiteit. Na de verkiezingen van 1976 werd hij voorzitter van het OCMW Brugge. Hij heeft zich met hart en ziel van deze taak gekweten tot 1988 toen Patrick Moenaert hem als voorzitter heeft opgevolgd. Fernand was politiek verantwoordelijk voor de opstart van het nieuwe AZ Sint-Jan en de omvorming van het Minnewater van ziekenhuis naar een woonzorgcentrum. Ik heb steeds een goede verstandhouding gehad met Fernand. Hij contacteerde mij regelmatig om behartenswaardige situaties van mensen te bekijken. Na het overlijden van burgemeester Frank Van Acker in 1992 kreeg hij de opdracht om burgemeester te worden van onze stad. Hij deed dit tot na de verkiezingen van 1994.”

Op de archief-foto: oud-burgemeester Fernand Bourdon (rechts) te gast bij wijlen VBRO’s Ghislain Carpels tijdens opnames voor het programma ‘Achter d’Olletorre’.

Foto copyright: VBRO

Brugse Keppe

Brugse Keppe