Brugse Radio

Plantactie geboortebos in Foreestbos

Stad Brugge geeft sinds 2001 Brugse gezinnen de mogelijkheid om de geboorte van hun kindje te gedenken met het aanplanten van een stukje bos. In Brugge vind je al veel voorbeelden van dit mooie gebruik: het Ooievaarsbos, het Duivekeetbos, in de Gemeneweidebeek, bij Veltembos, Tudor, Beisbroek, het Spyckerbosje, het Smisjesbos…

Dit jaar werden 926 gezinnen uitgenodigd die tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 een of meerdere kindjes mochten verwelkomen. 335 kindjes planten vandaag een boom. Deze plantactie vindt plaats in het Foreestbos, gelegen langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries.

Burgemeester Dirk De fauw: “Het aanplanten van geboortebossen is een mooie traditie die het stadsbestuur wil voortzetten. De kinderen die nu geboren worden, zijn onze toekomst. Samen met hen willen we ‘zorgen voor morgen’ en met en voor hen een groene omgeving garanderen. Bovendien zal het later leuk zijn om terug te komen kijken naar ‘hun’ boom.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Dit geboortebos in Foreest wordt beplant met inheemse boomsoorten: zomereik, berk, grove den, boskers en beuk. Het jonge bos is omgeven door oudere bomen. Zo groeit het volledige domein in ecologische waarde en vinden nu al vele diertjes en plantjes een thuis.”

“In 2020 kwamen er 926 Brugse baby’tjes bij. Voor elk van hen willen we allemaal wat we ook de jonge boompjes in het geboortebos toewensen: een mooi, lang leven, waarin ze kunnen openbloeien en kunnen uitgroeien tot het beste van wat ze in hun mars hebben. Hier in onze stad geven we ademruimte aan al wie ambitieus is en wil doorgroeien”, zegt schepen van Bevolking Jasper Pillen.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Met dit geboortebos geven we letterlijk zuurstof aan de volgende generatie Bruggelingen. Het is een mooi aandenken dat meegroeit met het kindje en tegelijk maken we onze stad ook een beetje groener. Met het geboortebos willen we tonen dat we trots zijn op onze jongste generatie Bruggelingen en dat ze een plaats hebben in onze stad.”

Alle kindjes kregen een mooi T-shirt als aandenken mee naar huis. Aan de ingang van het bos staat een bord met de namen van alle kindjes die een boom hebben geplant.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe