Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

In de gemeenteraad van Brugge heeft de N-VA gevraagd om langdurig werklozen verplicht aan het werk te zetten voor tal van taken bij stedelijke diensten.

Nu maandag is er in de hotelschool Ter Groene Poorte een kookwedstrijd onder de noemer JRE Cooking. Studenten van de hotelscholen nemen het tegen elkaar op in deze wedstrijd.

Vanaf nu maandag starten nieuwe werken in Zeebrugge, meer bepaald aan de Straussbrug en aan de Isabellalaan. Ze kunnen voor aanzienlijke hinder zorgen.

In Beernem doen ze geen plantjesverkoop meer voor de actie Kom op tegen Kanker. Zonder enig overleg met de vrijwilligers werd de verkoop stopgezet. De N-VA van Beernem betreurt die maatregel.

Brugs Groen-gemeenteraadslid Karen Robert heeft het doven van de verlichting aangekaart in de gemeenteraad van dinsdagavond. Ze wijst op het onveiligheidsgevoel bij mensen door de donkerte, onder meer voor late busgebruikers in Male. Het is er pikdonker in de dreven. Om 11 uur ’s avonds gaat de straatverlichting er uit, net zoals in de andere Brugse randgemeenten.

Annick Lambrecht vraagt dringend maatregelen voor de roltrappen aan het station in Brugge. Ze zijn inmiddels al heel veel na elkaar defect geraakt. Alles heeft volgens schepen Van Volcem te maken met het indrukken van de noodstop. Dan vallen de roltrappen volledig stil.

Bouwonderneming Christiaens wil op de gronden aan de Begoniastraat in Assebroek, waar nu nog serres staan, een bouwproject realiseren met 11 woningen en 11 appartementen. Tegen eind dit jaar willen ze de vergunning op zak hebben.

In Damme heeft Filiep Warlop de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in opvolging van Eveline Vanquekelberghe. Zij is gestopt als schepen en raadslid. Eerder was Filiep Warlop al actief in de Damse gemeenteraad.

Basketbal. Avanti Brugge speelt nu zaterdag tegen Ieper. Voor de wedstrijd kan je er genieten van Vlaamse stoverij met frietjes. De interesse daarvoor van de Avanti-supporters is blijkbaar bijzonder groot.

Brugse Keppe

Brugse Keppe