Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

Het cruiseschip Aida Prima is vanmorgen de haven van Zeebrugge binnengelopen. Zij brengen heel wat Duitsers naar Brugge. Gisteren was er nog de MSC Virtuosa.

In de Sportdoze in Blankenberge is er komend weekend ‘Blankenberge Springt’ met een 20-tal springkastelen. Er is dan een meet & greet met de Paw Patrols.

Het rond punt aan Daverlo in Assebroek-Brugge wordt terug breder. De vraag komt van N-VA raadslid Pol Van Den Driessche.

Nu zondag is er de laatste dag van de ijspiste in Maldegem. Ze sluiten er dan mooi af met muzikale optredens.

De carnavalsgroep De Lekkerbekken uit Zwankendamme is zondag op de stoet in Heist op de tweede plaats geïndigd, zoals we eerder al meldden. Zij stelden vorige week nog hun wagen in primeur voor aan de Zwankendammenaars. Tijdens Heist-carnaval werden trouwens ook klakkers verkocht ten voordele van de vele slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië.

Dansschool Ramon uit Assebroek viert haar 40-jarig bestaan. De school in de Vossensteert in Assebroek werd opgericht in 1983 en klom op van 2 naar 8 lesgevers. Voordien waren ze gevestigd in het Boudewijnpark en ook aan het Leitje in Assebroek.

In het centrum van Damme zal je op de oudere gebouwen voortaan ook zonnepanelen kunnen leggen. Ook in Brugge kwam er eerder al een versoepeling.

In het bezoekerscentrum van Bulskampveld in Beernem vind je voortaan een klimaatcafé, ideaal voor groepen leerlingen die het bos bezoeken.

Brugse Keppe

Brugse Keppe