Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

Het Feestcomité van Lissewege heeft een nieuw en verjongd bestuur. Ze dankten Rik Provoost voor zijn jarenlange inzet. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Jonathan Nowakowski, ondervoorzitter Jona Franco en secretaris Deborah Costenoble.

De N-VA in Beernem vraagt de dringende aanpak van de parkeerdruk rond de sporthal Drogenbrood in Beernem. Het wordt er op bepaalde momenten van de dag heel erg druk. Dat kan volgens de partij eerstdaags tot incidenten leiden.

Aan de Vlaamse kust hebben ze ook nog deze week heel wat toeristen. De Walen hebben namelijk hun tweede week Krokusvakantie. Ook op de treinen naar de kust is het deze week drukker dan anders.

Openbaar vervoer. De Lijn zal nu zondag een nieuwe controle houden op zwartrijders op de kusttram. De controle is gepland in de voormiddag. En op de buslijn 9 in Brugge zal er nog tot en met 17 maart hinder zijn. Een aantal bushaltes worden voorlopig niet bediend. Het gaat onder meer om de haltes Visart en Beenhouwersstraat.

In Damme werden vijf nieuwe gemachtigde opzichters aangesteld. Zij volgden een cursus verkeer en mogen nu aan scholen helpen met het beheleiden van overstekende kinderen en ouders.

De Brugse Karnaval Raad verwacht nu zaterdag heel wat wagens en groepen voor hun jaarlijkse Brugse Karnavalstoet. De stoet vertrekt om 15.30 uur op het Zand en niet meer op de Katelijneparking zoals vroeger het geval was.

Nu vrijdag start de Kattenfoor op de Markt van Ieper. Via de website van de stad Ieper kan je kortingsbonnen vinden voor de foorattracties.

Op 12 maart zal de bekende Hotelschool Spermalie in Brugge de deuren open voor kandidaat-leerlingen. Op 3 maart houdt het VTI Brugge dan weer een infomoment en dat in hun beide vestigingen.

En nu zondag is er weer een nieuwe editie van het Brugs Uurtje in de Balsemboom in Brugge. Dit keer is Toon Duyck, alias Professor Velo de centrale gast.

Brugse Keppe

Brugse Keppe