Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

Sara Afschrift van het Restaurant Oosthof in Snellegem zal vandaag deelnemen aan de wedstrijd voor de beste terrine van België. Ze is één van de zes kandidates die naar de finale mogen. De finale wordt gehouden in Salons Saint-Germain in Diksmuide.

In Brugge zijn er vorig jaar 2.122 overlijdens geweest. Dat waren er meer dan de vorige jaren. De hitte en de Covid-pandemie hebben daar een versterkende rol in gespeeld.

Meer dan 1.500 gezinnen op de Brugse Sint Gilliswijk zaten zondagavond een tijdlang zonder stroom. Fluvius stuurde meteen ploegen ter plaatse voor herstellingen.

In het AZ Sint-Lucas in Assebroek wordt op 28 januari een jobdag gehouden door de afdeling hoteldiensten. Ze zoeken er mensen voor keuken en cafetaria.

De wekelijkse marktdag op maandag in Lissewege bestaat dertien jaar. Er komt wekelijks heel wat volk naar die openbare markt. De Lissewegenaars hopen nog steeds op een bakker op die markt omdat de enige bakkerij in Lissewege net op maandag gesloten is.

Er is heel wat commotie ontstaan rond een brief van de directie van het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis om het uniform af te schaffen. Leerkrachten, ouders en oud-leerlingen zijn intussen een petitie opgestart die er zou moeten toe leiden dat het bekende uniform behouden blijft.

In het BMCC hebben 2.500 personeelsleden van stad Brugge en het OCMW het nieuwe jaar ingezet met een drink en een fuif. De hele benedenzaal liep daarvoor vol. Vroeger hielden beide instanties elk afzonderlijk een Nieuwjaarsreceptie.

In Sint-Michiels heeft de Brugse politie een controle uitgevoerd op fietsverlichting. Er werden 84 fietsers gecontroleerd waarvan er slechts vier niet in orde waren.

De stad Brugge ging op zoek naar een Urban Sports invulling voor de voormalige stelplaats van De Lijn aan het Gaston Roelandtsplein in Assebroek. Er werden vier dossiers ingediend. Een jury moet nu beslissen wie de concessie krijgt. Tegen het najaar wil de stad het project laten opstarten. Op 4 maart zal er trouwens ook een infomoment zijn voor omwonenden.

Brugse Keppe

Brugse Keppe