Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

In de Veldstraat in Sint-Michiels Brugge heeft gisterenavond een hevige brand gewoed in een woning. Hoe die precies ontstond is nog onduidelijk maar het huis is onbewoonbaar. Het gezin Vanhaverbeke dat er woonde kon tijdig ontkomen. Zij waren op dat ogenblik aan het barbecueën in de tuin, maar ver van de garage, waar het vuur ontstond. De brandweer van Zone1 kwam massaal ter plaatse en deed er alles aan om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

In de Schaakstraat in Sint-Kruis Brugge was er het voorbije weekend een waterlek. De straat werd afgesloten voor alle verkeer. Zondag nog is Farys gestart met dringende herstellingswerken.

Langs de Natiënlaan in Lapscheure-Damme is zondagochtend vroeg een auto tegen een paal terecht gekomen. Door de hevige klap brak de wagen in twee stukken. Er viel bij het ongeval één dode en drie mensen raakten zwaar gewond.

Op de E40 richting binnenland ter hoogte van Jabbeke heeft een auto zondag vuur gevat. De wagen liep flinke schade op. Door de hevige rook was er maar één rijstrook vrij.

De eerste maatjes worden eind deze week geveild in Nederland. De Hollandse Nieuwe zullen bij ons voor het eerst te proeven zijn op vrijdagavond in de Old Steamer in Zeebrugge. Er waren al eerder maatjesproeverijen in Blankenberge, Knokke en Oostende maar dat gebeurde toen niet met nieuwe maatjes.

Het Belgisch Kampioenschap wielrennen nadert. Dat wordt nu zondag in onze provincie gereden, namelijk in Izegem. De renners worden voor de start voorgesteld op de Markt.

De Hubertmolen van De Haan staat nu zondag in de picture. Dan worden er de jaarljkse Molenfeesten gehouden. Vlakbij was er het voorbije weekend een geslaagde editie van Vlissegem kermis. Er waren ondermeer tal van proeven met paarden.

De Aldi van Knokke wordt in een nieuw jasje gestopt. Het moet het meest ecologische warenhuis van de regio worden met heel wat aandacht voor milieuvriendelijke ingrepen.

De BMW garage Cocquyt uit Brugge schenkt een trainingswagen aan de school KTA Brugge. Zo leren leerlingen van het KTA werken aan de laatste nieuwe modellen en worden de leerlingen beter voorbereid op hun toekomst.

In Damme werd zondag Dammbiance gehouden met de aankomst van heel wat oldtimers. De opbrengst gaat naar de verschillende goede doelen die ze jaarlijks ondersteunen.

Brugse Keppe

Brugse Keppe