Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

In Zeebrugge is er donderdag een duinenbrand geweest ter hoogte van de Palace. De Brandweer van Zone1 had er een klus aan. De Brugse politie startte een onderzoek naar de oorzaak. Er is flink wat duin in vlammen opgegaan aan het begin van de Zeedijk in Zeebrugge.

In Nieuwpoort werd donderdag een drenkeling uit de jachthaven gehaald. Het ging om een man. Het is nog onduidelijk hoe de man in het water is terecht gekomen.

De parochiale werkgroep ‘Male waar wij Wonen’ heeft 1500 euro geschonken aan twee goede doelen. Het ging om de opbrengst van de gezinsbarbecue tijdens Male kermis. Die vond onlangs plaats. Het geld gaat naar de vzw Kantel en naar de werking van de kerk waarmee de werkgroep al jaren een nauwe band heeft.

In augustus is er terug het internationaal vuurwerkfestival in Knokke-Heist. Vier avonden lang wordt er dan vuurwerk afgevuurd op het strand. Op 18 augustus mag Frankrijk de spits afbijten.

De Eenzame Uitvaart komt naar Brugge. Zo krijgen personen die overlijden zonder familie ook een waardige uitvaart. Er wordt beroep gedaan op dichters voor mooie teksten. Het project werd voorgesteld door de Brugse schepenen Annys en Marechal.

En morgen zaterdag start de kermis in Westkapelle. Nu zondag is er rommelmarkt en braderie in het centrum van de Knokse deelgemeente.

Brugse Keppe

Brugse Keppe