Brugse Radio

Regio-nieuws in het kort

Van Vlaams Minister Ben Weyts mag het Dolfinarium in Brugge voorlopig open blijven. De eerst-volgende evaluatie is pas gepland in 2037. Tegen 2027 moeten ze in het Boudewijnpark wel beschikken over een buitenbad voor de dolfijnen en ze mogen er ook niet meer dan zes houden. Nu zijn er zeven. Volgens de Minister kunnen de dieren nergens anders naar toe. Ook het verbod van de verkoop van levende dieren is nu bekrachtigd. De Paardenmarkt in Torhout mag wel nog doorgaan omdat het gaat om een event van slechts één dag. Maar het verkopen van paarden op pleinen zal uiteindelijk ook verboden worden.

Het AZ Zeno in Knokke start een intensieve samenwerking op met de Huisartsenwachtpost. Zo willen ze vermijden dat er teveel mensen op de dienst spoedgevallen van het ziekenhuis terecht komen ondanks het feit dat dit eigenlijk niet nodig is.

In Knokke werd maandag het hotel La Reserve geopend. Eigenaars Bart Versluys en Marc Coucke willen er een vijfsterrenhotel van maken. In het hotel wordt het restaurant La Rigue gerund door Peter Goossens. Alle tafeltjes van het restaurant zijn al tot begin september volzet. Sinds drie weken kan je boeken in het hotel. En in paardenstad Waregem werd het hotel T geopend. Tine Van Canneyt zal het hotel runnen. Ze heeft drie herenhuizen verbouwd tot hotel met overdekt zwembad.

Van 22 tot 25 juli is de Sint-Margarethafoor in Lichtervelde. Op dinsdag eindigt de foor met een avondmarkt in de gemeente. Vier dagen lang verwachten ze heel wat volk in Lichtervelde.

Nu zaterdag is er Golden Years Open Air. Het is Dok 54 aan de Pathoekeweg in Brugge dat de populaire fuif naar daar haalde. Drie dj’s draaien muziek uit de gouden jaren 60, 70, 80 en 90. Ze beginnen er al aan om 15 uur.

Eind juli wordt op het kasteeldomein in Loppem Zilleghem Folk gehouden. Van 28 tot en met 30 juli zijn  er drie dagen lang optredens van tal van folkgroepen. De voorverkoop sluit af op 24 juli.

Vanavond is er in Sluis de eerste avondmarkt van het zomerseizoen. Die avondmarkten lokken wekelijks heel wat volk.  Er zijn er vier gepland dit jaar. Ook in De Panne en in Nieuwpoort is er vandaag avondmarkt.

Brugse Keppe

Brugse Keppe