Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Twee schoolstraten in Brugge worden nu afgesloten met een slagboom om te voorkomen dat er nog wagens het dranghekken voorbijrijden. Het gaat om de Doornstraat in Sint-Andries en de Veltemweg in Sint-Kruis. Het moet zo aanzienlijk veiliger worden voor de schoolgaande jongeren.

De N-VA dringt aan op een dringende aanleg van een nieuwe brug in Steenbrugge. Er kwamen tal van bezwaarschriften binnen tegen de aanleg van de brug. Hierdoor kunnen de werken flink vertraging oplopen. Het is al jaren dat de werken aanslepen. Toch is een heraanleg van de brug meer dan nodig.

In de Damse deelgemeente Oostkerke zijn er deze week asfalteringswerken. Er zijn grote werken bezig. De Zuidbroekstraat en Monnikeredestraat worden nu aangepakt.

Komend weekend zijn er op de Vismarkt in Brugge de jaarlijkse Mosselfeesten van de West-Vlaamse Snorrenclub. Je zal er ook oesters kunnen smullen met live muziek op het plein. Nog komend weekend zijn er de kermisfeesten in Sint-Kruis met foor, concert van de SFX-Speelschaar met Jelle Cleymans op zaterdag  en het grote straatfeest op zondag.

In Zeebrugge is het een drukke cruiseweek. Maandag lag er een schip binnen en vandaag verwachten ze alweer twee cruiseschepen.

De Belgian Coast Hotels breiden terug uit met een nieuw hotel. Het gaat om een Ibis-vestiging in Bredene waar er op vandaag slechts een beperkt aantal hotels zijn. In Bredene leggen ze zich al jaren toe op kampeertoerisme.

En de gestolen bakfiets van Slagerij Colin uit Sint-Jozef is terug. De bakfiets was zondag gestolen. De slager postte meteen op sociale media. Iemand vond zijn bakfiets in de Diepestraat in Oostkamp. De fiets liep schade op doordat de dief er wellicht mee gevallen is. De slager zal na de herstellingen z’n vlees en charcuterie weer kunnen leveren met de bakfiets. Door personeelstekort ging zijn slagerij dicht en levert hij nu alles aan huis. Hij helpt ook mee in de Spar-winkel van zijn vrouw in Dudzele.

Brugse Keppe

Brugse Keppe