Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

De werken in de Damse deelgemeente Oostkerke zijn na vele maanden klaar. De laatste straten werden nog deze week geasfalteerd. Het schepencollege van Damme zal morgen vrijdag het vernieuwde centrum inwandelen.

Na het restaurant Rock Fort in de Langestraat, dat in nieuwe handen komt, stopt nu ook de gekende horecazaak Tête Pressée in Sint-Michiels. Je kon er zowel lunchen als kiezen voor take away-gerechten uit het winkelgedeelte. Het (voorlopig) stopzetten van beide zaken is een grote verrassing in de Brugse horecasector.

Binnenkort worden in Brugge de beste Belgische wijnen gekozen. De winnaars worden dan bekend gemaakt op de Horeca Expo in Gent in de maand november.

De handelszaak Den Elder in Brugge zal nu zondag met de braderie en rommelmarkt in de Langestraat de nieuwe uitbaters kunnen voorstellen. Het gaat om Nikki en Axel die de fakkel zullen overnemen van Rita en Johan. Den Elder is gespecialiseerd in tweedehands boeken en dito muziek.

Komend weekend is er in Knokke de Ironman. Ze verwachten meer dan 3000 deelnemers en doen ook het grondgebied van Damme en Maldegem aan. Dat kan zorgen voor enige verkeershinder.

Nu zondag is het Autoloze Zondag in Brugge. Dan zijn er tal van activiteiten gepland in de binnenstad waaronder een bakfietsrace in het Koningin Astridpark. Ook in Oudenburg is er zondag geen verkeer toegelaten. In Torhout is er een verkeershappening met een kampioenschap surplacen, zoals we eerder al meldden.

En Sint-Kruis kermis zorgt nu zaterdag voor een echte primeur. De SFX-Speelschaar zal er een concert verzorgen samen met de Vlaamse zanger Jelle Cleymans. Er zijn al eerder repetities geweest. Na hun concert is er op zaterdagavond  vuurwerk op de site van de Gulden Kamer in Sint-Kruis.

Brugse Keppe

Brugse Keppe