Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Volgende week maandag komt de gemeenteraad van Brugge opnieuw bijeen. Deze week zijn er al berekken voor de gemeenteraadsleden in aanloop naar die gemeeenteraad. Er staan 46 punten op de agenda in openbare zitting.

Komend weekend wordt Mariette Daveloose uit Brugge 103 jaar. Haar viering kan niet doorgaan in de Zandberghoeve in Oedelem zoals gepland. De zaak is nog altijd gesloten nadat klanten er besmet raakten door een nog onbekende reden. De viering van Mariette is nu gepland in Dadizele.

Komend weekend is er op heel wat plaatsen kermis, onder meer in Aartrijke, met rommelmarkt op zondag, in Beernem en in Sijsele met het Barrio Tilo weekend met modeshow op vrijdagavond en optredens op zaterdag en zondag. Er wordt voor komend weekend alweer zachter weer verwacht. Zondag zou het al terug 20 graden kunnen zijn.

In Damme wordt begin oktober voor de 19de keer een culinair festijn georganiseerd met verkoop van plaatselijke specialiteiten. ‘Da Smakt’ wordt georganiseerd op zondag 1 oktober. Alles is in Damme destijds gestart met de organisatie van kaasmarkt, de eerste zondag van oktober.

Nu zondag zijn het op het Zand en op de Vesten tussen Concertgebouw en station in Brugge terug Zandfeesten. De Zandfeesten worden al vele jaren georganiseerd in Brugge en is zowat de grootste rommel- antiek- en brocantemarkt van Vlaanderen. Het was wijlen Eric Lowyck die destijds startte met de rommelmarkt. Het is zondag meteen de derde en laatste editie van deze zomer.

De parochiale werkgroep ‘Male waar wij Wonen’ heeft van Cera een flinke steun gekregen voor de aankoop van drie tenten. Door Corona liepen ze heel wat inkomsten mis.

In de regio Brugge, Zedelgem en Oostkamp zijn de voorbije dagen auto-inbrekers actief geweest. Ze hadden het gemunt op handtassen met inhoud en dure zonnebrillen. De politie roept nog een keer op om dure voorwerpen niet in een wagen achter te laten.

En in Damme is er voor de derde keer de actie ‘Winkel in Damme en win’. Bij aankoop bij de deelnemende handelaars krijg je een deelnameformulier. Er zijn dertig gevulde winkeltassen en een aankoopbon van 250 euro te winnen.

Brugse Keppe

Brugse Keppe