Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

In Oostkamp werd opnieuw ingebroken in twee geparkeerde wagens. Het is de tweede keer in enkele dagen tijd. De dieven sloegen nu toe in de Vogelkersstraat en in de Gaston Roelandtsstraat. De politie startte een onderzoek naar de daders. Ook in Zedelgem werd ingebroken in een geparkeerd voertuig.

Voor de Brugse Stadsschouwburg, de plaats waar hij destijds zoveel optrad, wordt een erkenningstegel gelegd voor Willy Lustenhouwer. Die zal op donderdag 13 juni officieel onthuld worden door Frederik Thomas van de VBRO, de Brugse burgemeester Dirk De fauw en schepen voor cultuur Nico Blontrock. Op donderdag 13 juni zal het precies 30 jaar geleden zijn dat Willy Lustenhouwer overleed.

The Bruges Gin Company is in Engeland in de prijzen gevallen met hun producten. Ze brengen de beste rum en negroni ter wereld op de markt. De initiatiefnemers zijn bijzonder trots met de bekendmaking. Nu vrijdag geven ze meer toelichting in het Brugse Stadhuis.

Voortaan kunnen de papa’s in de materniteit van het AZ Sint-Jan in Brugge hun pas geboren kinderen inschrijven in het bevolkingsregister. Dat kan online zodat ze niet langer meer naar het Huis van de Bruggeling moeten.

In de Klemskerkestraat in Bredene werd een afvalstraat in gebruik genomen. Zo moeten vakantiegasten hun afval niet langer buiten zetten op de ophaaldagen maar kunnen ze er al hun afval meteen deponeren. Voor restafval moeten ze betalen.

Alpecin wordt de nieuwe partner voor de meerdaagse ZLM koers die in Zeeland wordt gereden. De koers wordt altijd begin juni gereden. Ze starten dit jaar in Westkapelle, deelgemeente van Veere, op het eiland Walcheren.

Gisteren zijn werken gestart voor het verledden van de monumentenverlichting in de Brugse binnenstad. In heel wat straten in Brugge is er al LED-verlichting om verder te besparen op energie.

Op de Markt van Maldegem komt er een EK-dorp voor het voetbal. Alle wedstrijden van de Rode Duivels zullen er te volgen zijn op groot scherm. De eerste wedstrijd is gepland op maandag 17 juni.

In de Dampoorstraat in Sint-Kruis Brugge heeft het gebrand. Er was brand uitgebroken in een appartement. De oorzaak was een wierookstokje.

Zestien omwonenden zullen zich verzetten tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor het geplande stadion van Club Brugge. De nieuwe voetbaltempel zou dichter bij hun woningen gerealiseerd worden.

Brugse Keppe

Brugse Keppe