Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Het noodnummer 1722 werd geactiveerd voor mogelijke wateroverlast in de regio. Het gaat vandaag opnieuw flink regenen na het droge weekend en relatief mooie weekend. Deze namiddag wordt in de regio ook nog een stevige wind verwacht, samen met de neerslag. Enkel woensdag en donderdag zal het vrij droog blijven deze week.

N-VA, de winnaar van de verkiezingen van zondag, liet ook in West-Vlaanderen én in provinciehoofdstad Brugge een topscore optekenen. Zowel voor de Kamer of het federale parlement als voor het Vlaams Parlement is de partij de grootste geworden. Maaike De Vreese uit Brugge stond op de tweede plaats voor de Kamer en mag zich door het succes opmaken voor een verlengd verblijf in de hoofdstad. De afgelopen vijf jaar was De Vreese actief als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlementslid, maar nu gaat de 39-jarige politica federaal aan het werk. Maaike De Vreese scoorde federaal méér dan 18.000 voorkeursstemmen en spant daarmee de kroon bij de Brugse politici. Op 14 oktober trekt ze de Brugse N-VA-lijst voor de gemeenteraads-verkiezingen en is ze dus kandidaat-burgemeester.

In Zeebrugge werd zaterdag het vernieuwde Marktplein geopend. Er werd meer groen voorzien, rust- en picknickbanken maar ook voldoende ruimte voor kermissen en de wekelijkse marktdagen.

In het Mintus woonzorgcentrum de Zeven Torentjes in Assebroek werd de 100ste verjaardag gevierd van Jeanne Vandaele. De hoogbejaarde vrouw woonde in Geervelde in Assebroek en werd net voor de Corona periode opgenomen in het woonzorgcentrum. Vervolgens mocht ze drie maanden lang haar familie niet meer zien en dat was ook voor haar een zware periode. Die wist ze te doorstaan en zo kon ze haar 100ste vieren.

In Lissewege start eind deze week de Beeldenroute van organisator Gratien Dendooven. Er zijn meer dan 100 kunstwerken te bewonderen in het witte dorp, op verschillende binnen- en buitenlocaties, onder meer ook in de monumentale kerk van Lissewege.

Het foodtruckfestival Barrio Cantina in het Brugse Koning Albertpark lokte het voorbije weekend heel wat volk. Het bleef droog met aangename temperaturen. Dat zorgde voor heel wat sfeer en muzikaal genot. Er waren heel wat mobiele keukentjes en foodtrucks die zuiderse specialiteiten aanboden.

Nu donderdag is er koers in onze regio met de Baloise Tour. De renners komen donderdag aan bij De Wandelaar in Knokke-Heist. Voor de aankomst zijn er nog twee plaatselijke ronden voorzien. De renners doen onder meer Damme aan.

Komend weekend zijn er de Batjesdagen in Torhout. Ze staan in het teken van het EK voetbal. In Torhout zal je het voetbal kunnen volgen op groot scherm.

De nieuwe maatjes worden deze week verwacht. Nu zaterdag pakken ze in Blankenberge alvast uit met een heuse maatjeshappening. Er zijn ook maatjesfeesten gepland in de Old Steamer in Zeebrugge en op het Verweeplein in Knokke.

Vlissegem maakt zich op voor de jaarlijkse kermis van komend weekend. Er is een show met boerenpaarden, een streekproductenmarkt en een wedstrijd stokpaardrijden.

Ook aan de Westkust wordt een Levensloop gehouden ten voordele van het onderzoek naar kanker. De Levensloop vindt plaats op zaterdag en zondag in Plopsa De Panne.

Brugse Keppe

Brugse Keppe