Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Het Parket voert een onderzoek naar het schietincident van afgelopen woensdag in de Geerwijnstraat in Brugge. De politie vuurde daar op een man die in het bezit was van messen. Hij is uiteindelijk overleden in het ziekenhuis. De bewoners van de straat die getuige waren van het incident krijgen bijstand.

Raadslid Stefaan Sintobin zal op de gemeenteraad van Brugge, aanstaande maandag, informeren naar de stand van zaken rond de ziekenhuisfusie in Brugge. Die komt er maar niet. De CD&V pleit voor die fusie terwijl Vooruit niet wil weten van een fusieziekenhuis. Pablo Annys, Voorzitter van OCMW Brugge en Vooruit-schepen van de stad, wil wel samenwerken met een aantal ziekenhuizen. Als OCMW-Voorzitter vertolkt het standpunt van het AZ Sint-Jan.

In Blankenberge wordt nog tot en met zaterdag het Europees Kampioenschap Livesafing gehouden. Er zijn deelnemers uit 25 Europese landen. Ze overnachten in hotels in Blankenberge en in Zeebrugge.

De grootscheepse werken in het Dampoortkwartier in Sint-Kruis zijn volgens schepen Mercedes Van Volcem halverwege. Er moeten tien straten voorzien worden van nieuwe rioleringen en bestrating. Nu moeten nog de Dampoortstraat, het Koolstuk en de Julius Dhoogelaan aangepakt worden. Vooral de Dampoortstraat is een belangrijke verkeersader richting het kwartier en de rest van Sint-Kruis bij uitbreiding. De heraanleg van deze straat die vermoedelijk een jaar in beslag zal nemen zal dan ook voor heel wat verkeershinder zorgen.

In het Park Ten Poele in Brugge Sint-Pieters werd woensdag de nieuwe hondenloopweide geopend. Die is 2600 vierkante meter groot. Het is de zevende hondenloopweide in Groot-Brugge. Heel wat hondeneigenaars zijn bijzonder tevreden met deze realisatie. De hondenloopweide is ook voorzien van twee afvalmanden en een picknicktafel.

De Brugse politicus Jasper Pillen van Open VLD trok voor de VOKA- zomerstage naar het bedrijf Barco. Het West-Vlaamse bedrijf is een topper van wereldformaat. De Brugse schepen van Stedelijk Onderwijs en Burgerzaken kreeg er een rondleiding door de directie.

De spelers van KV Oostende hebben het strand opgeruimd en zo ontdaan van zwerfvuil. Daarmee wil de voetbalclub aantonen dat ze zich inzet voor een propere omgeving.

En Club Brugge maakt zich op voor de Europese topper tegen het Turkse Besiktas. De politie zet vandaag alvast de grote middelen in. Voor en na de wedstrijd zal de heli van de federale politie zorgen voor de nodige beelden vanuit de lucht, ondermeer van de buurt van het stadion. Supporters zonder ticket die meekomen supporteren voor de Turken riskeren opgepakt te worden.

Brugse Keppe

Brugse Keppe