Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

In het uitvaartcentrum Timmerman in Loppem werd donderdag afscheid genomen van Dirk De Clercq. Hij runde samen met zijn partner de gekende Bloembinderij Van Herck in de Stationsstraat in Oostkamp. Ze mochten heel wat feestelijkheden van bloemen voorzien.

In Wervik zullen ze de grens afsluiten tussen ons land en Frankrijk als de wedstrijd van de Rode Duivels gespeeld wordt. Ons land komt immers uit tegen de Fransen. Zo willen ze de rust bewaren in Wervik.

In De Haan legt de gemeente zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen. Zo willen ze de inwoners het voorbeeld geven hoe ze energie kunnen besparen.

Dit weekend is er kermis op tal van plaatsen. In Male starten ze morgen met een familiale happening, in Sint-Pieters start de kermis vanavond met een optreden en een foodtruck markt en in Ruddervoorde met een stratenloop.

Dit weekend is er braderie in de Brugse winkelstraten. In de Smedenstraat verwachten ze zondag autoliefhebbers want dan wordt de West Brugge Classic Race gehouden met oldtimers van tal van merken. Voor en na zullen de unieke wagens te bewonderen zijn.

In Brugge is de gekende dansleraar Hugo Persyn overleden. Hij is 85 jaar geworden en is overleden in het woonzorgcentrum Regina Coeli in Sint Andries. Van 1963 tot eind de jaren tachtig had hij zijn dansschool in Brugge. In 1976 is hij ook gestart in Roeselare met een tweede dansschool.

Ook vandaag verwachten ze in Oostende vele duizenden mensen voor het concert van Rammstein. Gisteren en vandaag gaat het om 94.000 concertgangers. Ze worden opgeroepen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Parkeren zal moeilijk worden.

Heidi Malengier wordt de nieuwe algemeen directeur van de gemeente Mesen. Ze deed ervaring op als gemeentesecretaris, draaide mee op het bedrijf van haar man en is nu directeur van de groendienst bij de provincie West Vlaanderen.

Brugse Keppe

Brugse Keppe