Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Nu donderdag krijgt Brugge er alweer een  eeuweling bij. Het gaat om Maria Vanmaeckelberghe. Ze verblijft in het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis. De Brugse burgemeester Dirk De fauw gaat de vrouw feliciteren.

In Plopsa De Panne is begin deze maand de musical Sneeuwwitje gestart. Er zijn al 25.000 tickets de deur uit. Velen kiezen voor een combiticket met een diner aan het buffet of met een hotelovernachting.

In Knokke-Heist lokte het Cartoonfestival tijdens het voorbije weekend al heel wat volk. De cartoons zijn te bewonderen op drie verschillende locaties waaronder Ravelingen in Heist.

Ook nu donderdag zijn er terug drie films op het strand van Zeebrugge. Er is een film voor kinderen, jongeren en volwassenen en die starten al in de namiddag. Op vrijdag is er een fortenbouwwedstrijd op het strand.

In Brugge maken ze zich klaar voor het Cactusfestival van komend weekend, in het Minnewaterpark. Drie dagen lang verwachten de organisatoren duizenden concertgangers in het vernieuwde park. Het festival krijgt vanaf de volgende editie een nieuwe directeur.

De Fedekam taptoe op de Burg in Brugge is een succes geworden. Er waren topbands te bewonderen. Gelukkig bleef het een groot gedeelte van de avond droog. Je kon kiezen tussen tribune- of zitplaatsen.

Sinds maandag vind je een schietkraam op de Zeedijk in Zeebrugge. Daar is de zomerkermis gestart. Niet alle foorhouders willen daar nog een plaats innemen. De foodtrucks zijn intussen teruggekeerd met onder meer de frituur. Verder vind je er ijs en ook pasta.

Brugse Keppe

Brugse Keppe