Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Een Algerijn zal voor de Onderzoeksrechter in Brugge voorgeleid worden. Hij werd in Brussel ingerekend door de politie toen hij van de trein stapte met een gestolen fiets. Die had hij in de nacht van 25 op 26 september gestolen in Knokke-Heist. Hij had er vier diefstallen gepleegd.

Aan het station van Oostende werden twee mannen ingerekend voor diefstallen uit voertuigen. Ze waren in het bezit van smartphones en een rugzak. Ze komen in aanmerking voor vier feiten. Ook zij zullen voor de Onderzoeksrechter voorgeleid worden.

In de Zustertuin in Damme wordt nu zondag het culinaire event ‘Da Smakt’ gehouden met promotie en verkoop van Damse en West-Vlaamse streekspecialiteiten. Er zullen dit jaar negen extra standhouders zijn. ‘Da Smakt’ is gegroeid uit de vroegere Damse Kaasmarkt.

Het cruiseschip Regal Princess lag woensdag in de haven van Zeebrugge. Ze kunnen 3.600 passagiers meenemen aan boord. Morgen vrijdag komt de MSC Virtuosa aanmeren. Zij zorgen telkens voor heel wat cruisetoeristen in Brugge.

Plopsa De Panne organiseert  op zaterdag 7 oktober de Buurtpolitie-fandagen in aanwezigheid van de acteurs uit de tv-reeks maar ook met demonstraties van de Politie Weskust en de Brandweerzone Westhoek. Defensie zorgt voor een demonstratie van Dovo en een fly over van een helikopter van de Luchtmachtbasis Koksijde.

Brugse Keppe

Brugse Keppe