Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

De gemeenteraad van Brugge moet vanavond opnieuw bijeen komen. De raad moet immers nog de rest van de interpellaties afwerken. Maandag konden ze niet de volledige agenda afhandelen. Er waren immers heel wat vragen en opmerkingen over het bussenplan.

In de Jan Miraelstraat in Brugge zal de stad een woning verkopen die ze kreeg uit de erfenis van een dame die ook geld achterliet voor haar geliefkoosde stad waarin ze kwam wonen enkele jaren voor haar dood. Alles kwam in handen van de stad die het zal gebruiken in de meerjarenplanning en zo uiteindelijk zes miljoen euro minder moet voorzien.

Op de Vismarkt in Brugge werd maandag het startsein gegeven van de actie van ‘Visser tot Vork’. 46 ambassadeurs van horecazaken en visgroothandels werden aangeduid om de Noordzeevis gedurende de maand september te promoten. De chefs zullen de vis in de kijker zetten op hun menukaarten. Op 1 oktober is er een slotevent in Port Bleu in Zeebrugge.

De Yachtclub Flandria uit Brugge trekt dit weekend op clubuitstap. De leden trekken richting Sas van Gent en dat voor een driedaagse. Een konvooi van 30 bootjes zal daarheen varen, nu vrijdag.

Mintus Brugge bestaat vijf jaar. Dat zal nu vrijdag gevierd worden met een academische zitting en een tuinfeest voor alle personeelsleden van Mintus. Mintus is ontstaan in de schoot van het OCMW Brugge.

Aan de Smedenpoort in Brugge is het maandag tot een ongeval gekomen. Een vrouw verloor de controle over het stuur van haar wagen en kwam tegen het poortgebouw terecht. De wagen kantelde op zijn zijde. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op.

En de reizende beiaard trekt vanaf vandaag naar de Brugse woonzorgcentra. Vandaag is die onder meer te zien en te horen bij Regina Coelie in Sint-Andries en bij Westervier in Sint-Kruis. Nog tot en met donderdag trekt de beiaard door Brugge.

Brugse Keppe

Brugse Keppe