Brugse Radio
Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

 

De busstrook aan de Unesco rotonde in Brugge kan je voorlopig niet gebruiken. De voorbereidende werken zijn gestart voor de aanpak van de stationsomgeving. Dat kan vaak leiden tot lange files, ook aan de achterkant van het station.

De werken aan de nutsleidingen in de Sint-Kristoffelwijk in Assebroek Brugge zullen langer duren dan gepland. De werken duren nog tot 7 november. De aannemer is nu bezig met graafwerken op het Vinkenplein. De Vinkenstraat komt als laatste aan de beurt als het grondwater gezakt is. De regen van vandaag doet daar uiteraard geen goed aan.

Het was zondag de West-Vlaamse Molendag. Op de molens van Klemskerke en Gistel mochten de molenaars heel wat bezoekers ontvangen. Het was immers ook de olieslagdag zondag. In Brugge was de Sint-Janshuismolen bevlagd.

In de Nieuwe Blauwe Toren in Brugge werd zaterdag de 103de verjaardag gevierd van Gabriella Maes. Ze verblijft in het Hallenhuis, een wzc in Sint-Andries Brugge. Ze kreeg het bezoek van burgemeester Dirk De fauw en van schepen Pieter Marechal.

Het is vandaag de laatste dag van de Herfstfoor op het Verweeplein in Knokke. De foor lokte het voorbije weekend wat volk. Komend weekend is er foor in Blankenberge, naar aanleiding van Halloween. Op zondag trekt dan een grote Halloweenparade door de badstad. Op zaterdag staat de Pier van Blankenberge in Vuur en Vlam.

In Klerken gebeurde het voorbije weekend een zwaar ongeval. Een wagen kwam terecht tegen de bloembakken die dienen als snelheidsremmer. De wagen ging daarbij over de kop. De brandweer moest de man uit zijn wagen bevrijden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In eerste provinciale van het voetbal staat Jong Male laatste in het klassement. Ze hebben verloren op Boezinge met 2-1 cijfers. Nu zondag spelen ze thuis tegen Club Roeselare.

De Brugse basketbalclub Avanti Brugge heeft zaterdag met 82-73 cijfers gewonnen tegen Woluwe dankzij een sterke Niels Vervaele. Avanti kon rekenen op heel wat supporters.

En Club Brugge moet morgen weer Europees spelen. Ze komen uit tegen het Italiaanse AC Milan. Hun vlucht vertrok vandaag om 11 uur vanop de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Het wordt wellicht een moeilijke tegenstander voor de Club. Heel wat blauwzwart-supporters zijn meegereisd naar Italië voor een onvergetelijke belevenis in San Siro, het befaamde stadion van de beide Milanese clubs.

Brugse Keppe

Brugse Keppe