Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Het is een drukke cruiseweek in de haven van Zeebrugge. Deze week komen er vier cruiseschepen aan, waarvan twee van MSC. Vrijdag komt ‘Mein Schiff’ en zondag de ‘Norwegian Drawn’. Ook in Brugge is en blijft het druk met heel wat toeristen. In delen van Duitsland is immers al de herfstvakantie gestart. Intussen worden Bruggelingen bevraagd over de toeristen in de stad.

Volgend jaar is er terug een volgende editie van de Triënnale in Brugge, dit van april tot september. Bij de vorige editie, toen nog in Corona-tijden, kwamen 400.000 bezoekers langs. De kunstenaars zochten naar leuke plekken. Eén ervan wordt de tuin van de Capucijnen die nog nooit eerder opengesteld werd.

Gregory Bonny heeft de zomerse zoektocht van ‘Heist Leeft’ gewonnen. De organisatoren mochten ook dit jaar weer heel wat deelnemers verwelkomen.

De boswachter van het Lappersfortbos in Sint-Michiels is met pensioen. Voor Rik werd nog een QR wandelpad gerealiseerd. Het bos werd destijds wekenlang bezet door actievoerders om industrie op die plaats tegen te houden. Uiteindelijk werd een stuk van het Lappersfortbus gekapt om plaats te maken voor kantoren.

Jong Male VV blijft aan kop in tweede provinciale A van het voetbal. Ze hebben met 6-2 cijfers gewonnen tegen De Haan dat laatste staat in het klassement. Op 4 november organiseert Jong Male haar mosselfestijn en dat ten voordele van de jeugdwerking.

De Lijn zal vanaf begin volgend jaar de lijnen 3 en 4 herschikken. De halte ‘Sport Vlaanderen’ in de Nijverheidsstraat in Assebroek zal dan terug bediend worden. Er kwam heel wat kritiek op het schrappen van deze bushalte. Vanaf dan zullen de bussen de Sint-Kristoffelstraat niet meer aandoen maar wel rijden via de Bossuytlaan en de Sint-Kruisstraat.

Vier verdachten van een poging tot overval op het Casino in het Fletcher hotel van Sluis zijn ingerekend door de politie. De feiten dateren van vorig jaar. De vier verdachten zijn allen woonachtig in Sluis.

Nu maandag zal de Blinde Ezelstraat in Brugge niet toegangelijk zijn voor fietsers of voetgangers. Op het Stadhuis wordt bliksembeveiliging geplaatst en de werken gebeuren aan de zijkant van het gebouw. Uit veiligheidsoverwegingen zal de straat afgesloten worden.

In Bredene werd de verbroedering gevierd van 5 jaar samenwerking met het Franse Grauves. De samenwerking is gegroeid uit het Champagnefestival dat jaarlijks in Bredene gehouden wordt.

En zes Brugse scholen hebben een schoolvervoersplan ingediend. Voor het vierde jaar werkt de stad hiervoor samen met studiebureau Traject. Onder de deelnemende scholen vind je onder meer de Varens uit Sint-Andries.

Brugse Keppe

Brugse Keppe