Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

De President van Portugal komt morgen donderdag naar Brugge. Hij is op staatsbezoek in ons land. Hij wordt onder meer in Brussel ontvangen op het Paleis. In Brugge zal hij ontvangen worden op het Stadhuis, er is een bezoek gepland aan het  Groeningemuseum en hij zal Portugese studenten ontmoeten in 2.be in de Wollestraat.

Ouders van Verongelukte Kinderen zakken morgen donderdag af naar Zedelgem voor de uitreiking van het Save label. Tegelijkertijd zal de gemeente ook een veiligheidscharter ondertekenen. De vereniging wil voorkomen dat er nog meer verkeersslachtoffers vallen en vragen de gemeenten om extra inspanningen.

De toeristische sector in Zeeland, net over de grens met ons land, is bijzonder tevreden over het voorbije zomerseizoen. Ze mochten zes miljoen overnachtingen noteren. De Duitsers vonden na Corona terug de weg naar Zeeland maar dit jaar bleven ook de Belgen er verder op vakantie komen. Zeeland heeft immers heel wat te bieden.

In de Lange Molenstraat in Sint-Andries komt er een nieuw boekenruilkastje. De buurt kon dit aanschaffen dankzij het systeem van de buurtoppepper. Het zal volgende week maandag officieel voorgesteld worden.

De Gezinsbond van Lissewege zal de Halloweentocht verder organiseren. Ze nemen de organisatie over van Lissewege Leeft. Op zaterdagavond 28 oktober pakken ze uit met hun tocht. Deelnemers kunnen online inschrijven.

Jong Male VV is in de Brugse derby tegen Dosko Sint-Kruis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Jong Male staat nog aan kop maar heeft maar één punt meer dan Houthulst dat hun wedstrijd wel won. Op 4 november organiseert Jong Male een mosselsouper ten voordele van hun jeugdwerking.

FC Heist is de samenwerking met trainer Dimitri Delporte gestopt. Na zeven seizoenen neemt de voetbalclub nu afscheid van hun coach. Het was volgens de club tijd voor nieuwe wind en vernieuwing.

En Male krijgt voor het eerst twee verlichte kerstbomen van Stad Brugge. Voorzitter Carlos De Rock van de parochiale werkgroep Male waar wij Wonen is de stad dankbaar voor de gift. Zo zal Male wat aangekleed zijn in de eindejaarperiode.

Brugse Keppe

Brugse Keppe