Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 101-jarige leeftjid is in Brugge Jeanette Vinck overleden. Ze was de schoonmoeder van de vroegere Brugse politicus Hugo De Bondt. De eeuwelinge verbleef in het woonzorgcentrum Herdershove in Sint-Pieters. Ze werkte vele jaren in datzelfde Sint-Pieters bij het bedrijf Viaene. Nu vrijdag is de uitvaart gepland.

Komend weekend is er kermis in Assebroek. In de cafés zijn er tal van activiteiten, er is foor op het Gaston Roelandtsplein en op zondag een grote rommelmarkt langs de Generaal Lemanlaan. Ook in Sint-Michiels is het feest met een straatfeest met rommelmarkt en straatverkoop op zondag. Aanvankelijk was aangekondigd dat de Sint-Michielse Feeste niet zou doorgaan; dat klopt dus niet.

Komend weekend is er nog één en ander te doen in Brugge. Aan de Groenerei is er dan opnieuw boekenmarkt in een organisatie van het Comité voor Initiatief. Op zaterdag en zondag vind je er een ruim aanbod aan boeken. Op zondag is er kaasmarkt op het Zand met blaaskapellenfestival. Er worden vier muziekkorpsen verwacht. En nu zaterdag 2 september is er de Brugse zwemdoortocht in de Reien in een organisatie van de Brugse IJsberen. Er worden de hele dag wedstrijden gehouden over verschillende afstanden. De zwemmers duiken aan het Sasplein het water in.

De Vlaamse Overheid zal op 13 en 14 september info-momenten voorzien rond de geplande werken voor de nieuwe zeesluis in Zeebrugge. De inwoners krijgen meer info over de plannen en ook over de fasering van de werken.

Club Brugge zal nieuwe plannen indienen voor de bouw van een nieuw stadion op de site Jan Breydel in Sint-Andries. Toon Van Moerbeke blijft zich verzetten tegen de plannen en roept de omwonenden op om terug protest aan te tekenen. Er komt immers een stadion dat op vlak van hoogte zowat de helft van de hoogte van het Brugse Belfort zal hebben, zo’n 40 meter.

In Oostkamp zijn ze gestart met de verkoop van tickets voor het nieuwe cultureel seizoen in de Valkaart. Er werd alweer een mooi aanbod samengesteld voor het najaar.

Brugse Keppe

Brugse Keppe