Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Het parcours van de centrumshuttle in de Brugse binnenstad wordt vanaf nu woensdag 1 november aangepast. De bus zal nu ook in de Sint-Jorisstraat rijden nu die terug opengesteld is voor het verkeer. Tegelijkertijd kunnen ook de Ezelstraat en de Sint-Jacobsstraat terug bediend worden door de centrumshuttle.

De organisatoren van de kerstloop in Brugge zoeken geen goede doelen meer voor dit jaar. Ze storten 1 euro per loper aan de Warmste Week, een initiatief van de staatsradio. Die Warmste Week komt trouwens naar Brugge, meer bepaald naar het Zand. Een maand lang moet de zaterdagmarkt daarvoor verhuizen naar de Hauwerstraat en omliggende straten.

De verkoop van cupcakes ten voordele van de Stichting Alzheimer Onderzoek in de Damse woonzorgcentra heeft 600 euro opgebracht. Meer dan 200 Dammenaars hebben te kampen met dementie en dat zal de komende jaren enkel maar toenemen, zo leerde onderzoek.

In Loweide in Oostkamp werd zaterdag de 100ste  verjaardag gevierd van Raymond Maertens. Hij woont nu in Westervier maar woonde zijn hele leven in Damme waar hij actief was als landbouwer. Hij leverde destijds verse boter aan de bekendste Damse restaurants. De Brugse burgemeester Dirk De fauw en de Damse burgemeester Joachim Coens gingen hem feliciteren met zijn 100ste verjaardag.

‘Iedereen Klassiek’ in Brugge, afgelopen zaterdag, is een groot succes geworden. Er waren optredens in het Concertgebouw en op de Markt van Brugge. Verder was er een catwalk van modellen van tal van Brugse handelszaken door de stad, van ’t Zand naar de Markt. De catwalk werd begeleid door de Brugse Scoutsharmonie Sint-Leo.

Brugse Keppe

Brugse Keppe