Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

De Vlaamse Overheid zal het kruispunt aan de Gentpoort met de Ring aanpakken. Het moet er veiliger worden. In het verleden gebeurden daar al heel wat dodehoekongevallen. De werken zullen nog volgend jaar starten. Het Agentschap Wegen en Verkeer organiseerde woensdagavond een infomarkt in de Magdalenakerk in Brugge.

Ook in Koolkerke komt de Sint aan, en wel op zondag 26 november. Hij zal met de harmonie door de wijk mee opstappen, gevolgd door een grote Sinterklaasshow in zaal Reigersnest. Al jaren organiseert de Brugse Schepen Jasper Pillen de aankomst van de Sint.

Club Brugge speelt vanavond Europees tegen het Zwitserse Lugano. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion start om 21 uur. Nu zondag is er dan de Brugse derby tegen Cercle Brugge. Die wedstrijd start om 13.30 uur.

Het waterpeil in de Westhoek wordt goed opgevolgd. Na een avond van regen was het waterpeil terug gestegen. Op tal van plaatsen heeft de brandweer zandzakjes aangevoerd.

De woensdagmarkt in Brugge verhuist nu naar de Burg voor de kerstmarkt. Dinsdag is de opbouw van de kerstmarkt gestart op de Markt waarbij een constructie in het midden van het plein opgetrokken werd. Op vrijdag 24 november start de kerstmarkt in Brugge.

Tal van handelszaken in de Brugse binnenstad zijn bezig met hun kerstversiering. Ze willen klaar zijn tegen de start van de kerstmarkt. Ook dit jaar verwachten ze terug vele duizenden toeristen in die eindejaarperiode. Bij de start van de kerstmarkt komen vooral Britse toeristen naar onze stad.

Kerstival in Sint-Kruis Brugge is dit jaar aan de 20ste editie toe. De datum werd geprikt op zondag 17 december, een week voor Kerstavond. Dan valt er weer één en ander te beleven rond de kerk van Sint-Kruis.

En de gemeente Beernem wil een organisator vinden voor de foodtruckfestivals van 2024 en 2025 die georganiseerd worden in het groene park aan het Ontmoetingscentrum de Kleine Beer. De kandidaten moeten zich voor 20 november melden bij het gemeentebestuur. De eerdere foodtruckfestivals waren telkens al voltreffers.

Brugse Keppe

Brugse Keppe