Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Brugge maakt zich op voor een erg drukke eindejaarsperiode met heel wat events die nu vrijdag starten. Morgen dinsdag krijgen de standhouders op de kerstmarkt op de Markt de sleutel van hun chalet. Ook op het Simon Stevinplein is er kersmarkt. Verder is er Wintergloed richting het Sint-Anna-kwartier, kerstfoor in het Koning Albert I-park en de schaatspiste en winterbar ‘Vorst’ aan het Brugse Minnewater.

Intussen hebben ook de handelaars en horeca-uitbaters zich klaargemaakt voor de komende kerstperiode. Heel wat gevels en etalages zijn mooi aangekleed. Florist Frederiek Van Pamel mocht er al heel wat onder handen nemen in Brugge. Zelf spant hij natuurlijk de kroon met z’n fraaie gevel in de Ezelstraat.

In de kerk van Koolkerke was er zondag een vredesviering opgeluisterd door de plaatselijke Harmonie. Daarbij werden de oorlogsslachtoffers herdacht. Buiten de kerk werd nog een korte plechtigheid gehouden voor hen.

Nu vrijdag opent Hema haar 100ste winkel in ons land. Het gaat om een vestiging op de site van Carrefour aan de Maalsesteenweg in Sint-Kruis.  Ook Medi-Markt en Pearle Vision hebben daar intussen hun nieuwe handelspand.

In Blankenberge is er nu zaterdag de aankomst van de Sint. Hij komt met de boot de jachthaven binnen gevaren. Op 2 december brengt hij ook een bezoek aan de Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Assebroek.

En het was zondag de dag van de ambachten. In Brugge kon je het glasatelier van Marcel Vlamynck bezoeken. Hij is glasblazer en maakt onder meer prachtige kerstballen in glas. In Torhout stonden de deuren open bij Mosterd Wostyn waar ze al sinds 1869 mosterd op de markt brengen.

Brugse Keppe

Brugse Keppe