Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

Na zeven jaar zal de Gouden Boomstoet weer door de straten van Brugge trekken. Brugge Plus moet 1500 figuranten zoeken voor deze historische stoet die gepland is op zondag 25 augustus. Twaalf experten worden aangetrokken om wat vernieuwing te stoppen in de stoet. Er is maar één editie meer.

De basisschool Paalbos in Sint-Kruis is uitgeroepen tot een verkeersveilige school. Leerlingen kunnen op tal van manieren met de fiets op een veilige manier naar school komen. De school zelf doet heel wat inspanningen. De beer van Bellewaerde kwam langs op school om de leerlingen aan te moedigen en te belonen.

Het droneteam van de Politiezone Westkust krijgt een  nieuw voertuig. Het zal ingezet worden om de negen drones van de politiezone te vervoeren. In 2019 waren ze de eerste politiezone die drones kon inzetten. Een aantal mensen van het korps zijn speciaal opgeleid om er mee te vliegen.

Rotary Brugge ’t Vrije organiseert op 15 december een kerstconcert met Dana Winner in de Brugse Sint-Gilliskerk. De opbrengst gaat naar hun sociale projecten die ze als serviceclub ondersteunen. Rotary Damme kondigt dan weer nu al hun Damm’biance Classics aan voor juni volgend jaar. 80 wagens die ouder zijn dan 30 jaar maken dan een route van 150 kilometer in de regio.

De gemeenteraad in Brugge komt volgende week maandag opnieuw bijeen. Ook op dinsdag zal er gemeenteraad zijn. Het budget met meerjarenplan komt aan bod maar ook de politiebegroting. Op de agenda staan er 67 punten in open zitting. Er komen nog heel wat interpellaties van raadsleden. Zo zal het Vlaams Belang tussenkomen in het dossier van een nieuwe moskee voor Brugge.

De tol voor de Westerscheldetunnel in Zeeland zal vanaf 2025 afgeschaft worden voor personenwagens. Vrachtwagens zullen de tol wel nog moeten betalen. De afschaffing komt vroeger dan verwacht.

En de gemeente Beernem zal vandaag de nieuwe inwoners ontvangen in het Ontmoetingscentrum de Kleine Beer. In één jaar tijd kwamen er 720 nieuwe inwoners bij in Beernem. En dat is een flinke aangroei.

Brugse Keppe

Brugse Keppe