Brugse Radio

Regio-nieuwtjes in het kort

De Brugse beiaardier zal nu zondag, op Open Monumentendag, nummers spelen op aanvraag van de Bruggelingen. Dat gebeurt onder de noemer ‘Beiaard Jukebox’. Nog zondag kan je meedenken over de toekomst van het Brugse Begijnhof en kan je een bezoek brengen aan de Sint-Janshuismolen waar je uitleg krijgt van de molenaar zelf. Aan de molen in Hoeke is er nu zondag een bakwedstrijd.

In zaal Patria in Assebroek kwamen de aanborgers donderdagvoormiddag bijeen. Ze zijn samen eigenaars van 90 hectaren grond in de gemeente Assebroek en Oedelem. Hun bedoeling is om alles groen te houden. Jaarlijks krijgen de aanborgers een vergoeding voor het verpachten van hun grond aan landbouwers uit de buurt.

Nu zondag staat het Stoomcentrum in Maldegem open voor het publiek naar aanleiding van Open Monumentendag. Met een gids kan je er een bezoek brengen. Er zijn die dag ook vier ritten met stoomtreinen voorzien, tussen Maldegem en Eeklo.

De SFX-Speelschaar gaat voor een nieuwe uitdaging op Sint-Kruis kermis. Ze zullen op zaterdag 16 september een concert brengen samen met Jelle Cleymans. Eerder kwam de zanger al repeteren samen met de Speelschaar. Na het concert is er dan terug vuurwerk op de Gulden Kamer.

De brandweer van Blankenberge zet nu zondag de deuren open van hun kazerne. Er zijn die dag demonstraties gepland. Ze doen ook een werving voor vrijwilligers bij de brandweer, zowel vrouwen als mannen. Die dag is er ook een opendeur van de brandweer in Veurne en in Roeselare.

Rotary Brugge Zuid organiseert op 17 oktober een fundraising event in Kinepolis in Brugge met de avant-première van de film van Veerle Baetens. De opbrengst gaat naar goede doelen die ze als serviceclub ondersteunen.

Nu zaterdagavond organiseert de VBRO een uniek live concert in Concertgebouw Brugge. ‘A Tribute to Golden Memories’ brengt je terug naar de onvergetelijke gouden hits. En zo hoor je liedjes van The Carpenters, BZN, Demis Roussos, Guys ‘n’ Dolls, Helene Fischer en vele anderen. Optredende artiesten zijn Natasja & Edwin met gasten Christoff & Lindsay, een mystery guest en de gereputeerde Marcel Fisser Band. De unieke show begint om 20 uur. Wil je er bij zijn? Tickets kan je nog reserveren via www.ticketsbrugge.be of je loopt even langs bij In&Uit in Concertgebouw Brugge. Het kan ook nog vlak voor de voorstelling.

En in Oostende is de cultuurraad niet te spreken over de geplande verhuis van Dikke Mathille. Het bekende beeld ligt al decennia lang op een centrale plaats en meteen zichtbaar bij het binnenrijden van Oostende richting Kursaal. De stad wil het kunstwerk eerlang een nieuwe plaats geven.

Brugse Keppe

Brugse Keppe